Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Река Топлица однела куће, Роми одбили да се евакуишу

rssBookmark and Share

Куршумлија 20.04.2014. Бета

Током протекле ноћи вода из реке Топлице излила се у селу Барлово и порушила десетак ромских кућа, а више њих је потопљено

Река Топлица однела куће, Роми одбили да се евакуишу

"Ниво воде се јутрос смањио, а у Куршумлији се очекују цистерне са пијаћом водом", казао је председник општине Куршумлија Радољуб Видић, који је објаснио да је вода јуче поплавила све градске базене за снабдевање водом.

Роми у насељу Барлово синоћ нису прихватили евакуацију, иако је вода претила да им поруши куће, и 120 њих провело је ноћ у згради железничке станице у том селу.

"Општина је обезбедила смештај у једној оближњој сеоској школи, храну и кревете, али Роми смештај нису прихватили. Сада су нас довели у незгодну ситуацију, јер су остали под ведрим небом", рекао је Видић.

Путеви су непроходни према Луковској и Куршумлијској Бањи. Доста села је због тога одсечено од света.

У кризном стабу оштине Куршумлија страхују да ће због наглог топљења снега на Копаонику и околним брдима поново бити повећан ниво три реке у Куршумлији. Ниво воде, који је дуж реке Топлице од Куршумлије до Прокупља јуче достизао четири метра, јутрос је смањен за око један метар.

Начињена је огромна штета на пољопривредним газдинствима, како на објектима тако и на усевима. Процењује се да је највећа штета начињена на територији оштине Куршумлија.


#   Куршумлија   Роми   Топлица река   поплава   Радољуб Видић   председник општине   река   поплава 2014   Топлица река
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима