Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Света Петка, слава ГО Медијана у знаку бриге за нове нараштаје и унапређење грађанске иницијативе

rssBookmark and Share

Ниш 27.10.2018. Јужна Србија Инфо

Слава Света Петке Градске општине Медијана обележена је у знаку сарадника и пријатеља који су годину уназад у сарадњи са овом општином време посветили бризи за нове нараштаје али и прошлости, у години стогодишњице Великог рата.

Света Петка, слава ГО Медијана у знаку бриге за нове нараштаје и унапређење грађанске иницијативе

Веће Градске општине Медијана донело је одлуку да ове године Дукат Медијане, највеће признање општине добију Његово Преосвештенство владика нишки Арсеније, за несебичну подршку и активно учешће у пројектима у корист грађана Градске општине Медијана, начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски за изузетан допринос развоју и унапређењу грађанске иницијативе у сарадњи са општином, Друштво за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године за непресушну подршку у очувању тековина српске историје у стогодишњици Великог рата, као и Покрет за децу три плус из Чачка, за бригу о пронаталитетној политици и унапређење родитељства у породицама са троје и више деце.

Добитници Благодарнице за 2018. годину су командант Одреда Жандармерије у Нишу, Ненад Шћепановић, за несебично приближавање ове службе грађанима и деци Ниша, Отац Предраг Радосављевић, старешина Храма цара Константина и царице Јелене, за неисцрпну вољу и помоћ у акцијама ГО Медијана на очувању традиционалних вредности, Милан Тодоровић, директор АД Житопек, за свесрдну помоћ  ГО Медијана у манифестацијама које унапређују пронаталитетну политику и Дејан Панић, управник Казнено-поправног завода у Нишу, за несебичну сарадњу у акцијама комуналног уређења на територији Градске општине Медијана.

У свом обраћању председник Градске општине Медијана Небојша Коцић нагласио је да је годину између две славе, између два света дана, света Петке, заштитнице жена, највеће нишка општина посветила управо мајкама и деци, срцу српске породице.

-Република Србија и председник Александар Вучић покренули су велику акцију унапређења пронаталитетне политике, а Градска општина Медијана се својим радом, манифестацијама и плановима прикључила државној стратетији. Државне мере су само потврда да је Медијана на добром путу – рекао је Коцић и додао: - У овој години посветили смо време не само будућности већ и прошлости, обележавањем стогдишњице Првог светског рата, пробоја Солунског фронта, ослобођења Ниша. Позвали смо наше најмлађе и подсетили на велика дела њихових предака, завршио је први човек Медијане, и позвао да време пред нама посветимо деци и останемо на путу државне политике која дефинише породицу као стуб нашег друштва.

У име награђених обратили су се начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски нагласивши значај сарадње округа, градских општина и грађана, уз наду да ће у данима пред нама она бити још боља. Владица Гавриловић, председник Покрета три плус из Чачка казао је да су представници овог покрета управо стигли из Русије где је презентован рад општина и градова у Србији у области пронаталитетне политике и да је највише времена посвећено Градској општини Медијана, као примеру одличне праксе у овој области.

По традицији бројни грађани, представници јавних предузећа, установа, удружења увеличали су славски тренутак највеће нишке општине, као и први људи Града Ниша.У друштву бројних званица из Србије и иностранства, славски колач пресекао је Његово Преосвештенство, Владика нишки Арсеније.

Он је указао на значај сарадње Епархије нишке са Градском општином Медијана, јер се сама она налази на подручју ове општине, па и Светосавски дом који је годинама место обележавања славе Света Петке.
 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Александар Вучић   Медијана градска општина   Света Петка   градска слава   Светосавски дом   Милан Тодоровић   славски колач   Ненад Шћепановић   градске општине   Градска општина   Владика Арсеније   Небојша Коцић
#GradonacelnicaN @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима