Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Такмичење "Прва помоћ у пракси"

rssBookmark and Share

Прокупље 21.04.2018. Јужна Србија Инфо

Школско такмичење ученика Медицинске школе “Др Алекса Савић” у Прокупљу из Прве помоћи и реалистичког приказа одржано је на седам пунктова у граду.

Такмичење "Прва помоћ у пракси"

Знање и вештину, будући здравствени радници показали су у збрињавању повређеног са опекотином, у саобраћајним несрећама, приликом срчаних напада, прелома карлице, отклањању страног тела из руке и других повреда.

Професорка и организатор Секције прве помоћи у овој школи Ана Војиновић рекла је да је на такмичењу учествовало више од 80 ученика и 20 наставника Здравствене неге.

-Интересовање средњошколаца за рад у секцији прве помоћи  изузетно је велико код ученика свих разреда. Оно што се месецима учило и радило у кабинетима ученици су на практичан начин показали  грађанима Прокупља, изјавила је она и додала да ће првопласирана  екипа из прве помоћи учествовати на Републичком такмичењу које ће бити одржано у Суботици.

Професорка Ана Војиновић је оценила да су ученици своје теоретско знање применили на најбољи могући начин и показали да су оспособљени да реагују у различитим сутуацијама у којима је потребно да се помогне повређенима.

Секретар Црвеног крста Драган Суботић је током обиласка пунктова рекао да је добро што су ученици показали велико интересовање за ово такмичење.

-Многи ученици који се такмиче су волонтери наше организације. Стална едукација и практичан рад, као и учешће на такмичењима додатно ће оспособити средњошколце у збрињавању унесрећених, изјавио је Суботић и нагласио да Црвени крст велику пажњу поклања и секцијама прве помоћи  у прокупачким  основним школама.


#   Прокупље   волонтери   такмичење   средњошколци   Др Алекса Савић медицинска школа   здравствени радници   прва помоћ   Драган Суботић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима