Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Технолошки факултет у Лесковцу обележио 37 година рада

rssBookmark and Share

Лесковац 22.10.2016.

Технолошки факултет у Лесковцу јуче је Свечаном академијом обележио 37 година постојања и рада.

Технолошки факултет у Лесковцу обележио 37 година рада
Технолошки факултет у Лесковцу обележио 37 година рада

Свечаности су осим запослених и студената, присуствовали и ректор Универзитета у Нишу Драган Антић, први декан Технолошког факултета проф. др Живан Стојковић, представници локалне самоуправе и бројне друге угледне званице. Испред локалне самоуправе присутне је поздравио заменик градоначелника др Драган Јовановић који је казао да је жеља града да привуче што већи број студената из других градова али и да што више младих остане да се школује, живи и ради у Лесковцу.

- Зато сваке године наградимо око 500 младих талената, међу којима су и студенти овог факултета и омогућавамо стручну праксу најбољим дипломцима. Такође, град и ресорно министарство уложили су значајна средства у сређивање Дома ученика и студената, како бисмо светским стандардима смештаја привукли што више ђака из околних градова, рекао је Јовановић.

Технолошки факултет у Лесковцу је почео са радом 1979. године као девети факултет  Универзитета у Нишу. Од 2007/08. год. студије се изводе по Болоњској декларацији, на студијским програмима: Хемијске технологије, Прехрамбене технологије и биотехнологија и Текстилна технологија.


#   Лесковац   факултет   годишњица   студенти   Драган Антић   Драган Јовановић   оснивање   Универзитет у Нишу   Технолошки факултет Лесковац   Живојин Стојковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима