Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу обележен Дан 63. падобранске бригаде и Дан војних падобранаца

rssBookmark and Share

Ниш 14.10.2023. Јужна Србија Инфо

Војна свечаност поводом Дана 63. падобранске бригаде и Дана војних падобранаца одржана је данас на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу.

У Нишу обележен Дан 63. падобранске бригаде и Дан војних падобранаца

Пред свечаним стројем припадника јединице, прочитане су честитке, сумирани су резултати рада у претходном периоду и најистакнутијим појединцима уручене награде и похвале.  

У осврту на годину за нама истакнуто је да су падобранци 63. падобранске бригаде успешно реализовали све додељене задатке, показавши притом врхунску обученост, висок морал, посвећеност и професионализам, и тиме потврдили да ова бригада с правом ужива статус елитне јединице Војске Србије.

Свечаност је завршена полагањем венаца крај спомен-обележја  погинулим припадницима бригаде и скоком падобранаца који су носили заставе Републике Србије, Војске Србије и 63. падобранске бригаде.

Скупу су присуствовали представници Генералштаба и јединица Војске Србије, ранији команданти бригаде, представници Српске православне цркве, органа локалне самоуправе, Министарства унутрашњих послова, удружења ветерана и институција са којима јединица сарађује.

Припадници 63. падобранске бригаде обележили су данас и крсну славу — Покров Пресвете Богородице, која се у овој јединици прославља од 2002. године.

Дан 63. падобранске бригаде и Дан војних падобранаца се обележавају у спомен на 14. октобар 1944. године, када је у војној бази крај Барија у Италији формиран Први падобрански батаљон Народноослободилачке војске Југославије. 


#   Ниш   63. падобранска   Војска Србије   војни аеродром   падобранци
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима