Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пред Ускрса појачни оброци за кориснике Народне кухиње у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 04.04.2018. Јужна Србија Инфо

За све кориснике Народне кухиње, Градска организација Црвеног крста Ниш организује поделу месних конзерви, као појачани оброк за време ускршњих празника, када неће радити дистрибуција оброка.

Фото: Цевени крст Ниш
Фото: Цевени крст Ниш

Подела је организована на свих 10 пунктова на којима се уобичајено испоручују оброци Народне кухиње, у среду и четвртак( 4. и 5. априла).

Народна кихиња представља проширени облик социјалне заштите, тако да они грађани који примају новчану социјалну помоћ остварују право и на један бесплатни оброк дневно. С обзиром на то да се по пројекту „Народна кихиња“ кувани оброци испоручују само радним данима, Град Ниш и Црвени крст труде се да уочи празника корисницима помогну и пакетом хране, у овом случају месним конзервама. Подела пакета са намирницима грађанима који користе Народну кухињу биће организована и уочи првомајских празника. У току је и подела пакета хране и хигијенских артикала инвалидним лицима на селу која нису у ситуацији да преузму храну на већ постојећим пунктовима. Црвени крст њима прехрамбене и хигијенске производе вози на кућну адресу.

У данашњем обиласку пунктова Народне кухиње, активистима Црвеног крста речено је да корисницима Народна кухиња много значи и да без хране коју добијају не би успели да преживе. 

Иначе, од 1. априла почела је реализација шесте фазе Народне кухиње у Нишу, а бесплатни оброци припремају се за хиљаду корисника. Рад Народне кихуње финансира се из градског буџета, уз донације Црвеног крста, а храну припрема Студентски центар Ниш.

 


#   Ниш   Црвени крст орг.   народна кухиња   Студентски центар   топли оброци
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима