Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уручено нових 49 уговора о самозапошљавању у Нишу - смањењена незапосленост за 21,6 одсто

rssBookmark and Share

Ниш 01.07.2022. Јужна Србија Инфо

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић уручила је данас 49 нових уговора о самозапошљавању у Нишу, који представљају једну од мера активне политике запошљавања.

Уручено нових 49 уговора о самозапошљавању у Нишу - смањењена незапосленост за 21,6 одсто

Кисић је том приликом изразила уверење да ће сви корисници овај подстицај искористити на најбољи начин, развити своје бизнисе и бити у прилици да ускоро и сами запошљавају друге људе.

Она је указала на то да овај подстицај представља веома добар начин да се људима пружи шанса да раде и зарађују, што је и један од циљева Владе, наводећи да су подаци са евиденције НСЗ-а за Филијалу Ниш одлични.

До 31. маја 2022. године у Филијали Ниш евидентирано је смањење незапослености за 21,6 одсто у односу на исти месец претходне године, док је за сам град Ниш евидентирано смањење стопе незапослености за 22,9 одсто у односу на исти месец претходне године, прецизирала је министарка.

Према њеним речима, ове године је за мере активне политике запошљавања у Нишу ресорно министарство определило 14,5 милиона динара, док је сам град издвојио 21 милион динара.

Ово показује не само спремност, већ и успех града Ништа да издвоји средства за запошљавање. Надам се да ће овакве добре резултате имати и други градови у земљи, поручила је Кисић.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић истакао је да је до сада, на нивоу целе државе, закључено 2.500 уговора о самозапошљавању, као и да је до краја године у плану да их буде приближно 4.000.

Мартиновић је истакао да је поред наведених 49 лица у Нишу још приближно 190 лица укључено у програм самозапошљавања, за који је интересовање грађана највеће.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировска честитала је свима који су добили средства за самозапошљавање и поручила да ће Ниш, уз подршку НСЗ-а, наставити да подржава све оне који имају добре бизнис идеје.

Након уручења уговора, министарка је посетила власницу „Слатког подрума Конатаревић“ из Ниша Милену Конатаревић Миљковић, која се бави производњом колача, торти и пецива, а која је субвенцију за самозапошљавање добила прошле године и после кратког времена развила сопствени бизнис.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Зоран Мартиновић   Министарство рада   самозапошљавање   Дарија Кисић Тепавчевић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима