Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ускоро решење "кризе" директора у Нишу, иако на дневном реду седнице нема ове тачке

rssBookmark and Share

13.10.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Како незванично сазнајемо у Београду је у току састанак дела високих функционера Српске напредне страннке, на којем би требало да се донесе адекватно решење за кризу (не)избора директора јавних предузећа.

Проширени дневни ред без расправе о директорима?
Проширени дневни ред без расправе о директорима?

Одборничке групе добиле су предлог проширеног дневног реда за 17. седницу СГ Ниша, која још није заказана и у којем нема предложене расправе о избору директора.

Иако је Комисија за избор директора завршила свој део посла још 21. септембра и доставила ранг листу Градском већу, а мандат директорима јавних предузећа истекао 2. октобра, предлог кандитата са највише бодова још није стигао до Скупштине града Ниша, одборницима на гласње.

Из Градског већа, кажу да се са поступком касни због одређеног броја приговора и да без обзира што Веће нема овлашћења да се меша у изборнин поступак, градска влада неће дозволити да буде само спроводник.

Напомињемо да се Комисија за избор директора огласила саопштењем у коме се наглашава да сходно Закону о јавним предузећима, учесници конкурса немају право жалбе, као ни Градско веће да одлучује о кандидатима у току изборног поступка, већ само Суд и то искључиво након окончања целог поступка.

Наредна седница је у понедељак 16. или у среду 18. октобра.

Да ли ће након данашњег договора и одлуке у "Београду" дневни ред 17. седнице бити допуњен и са овом тачком или ће се наћи неко друго решење за "кризу директора", портал Јужна Србија Инфо обавестиће нишку јавност у најкраћем времнском року.


#   СНС   јавна предузећа   Градско веће     Јужна Србија регион   Јужна Србија Инфо   одборници   Скупштина града Ниша   дневни ред   Комисија за избор директора
@sns_srbija @juznasrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима