Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вежба "Ватрени скок" на Пасуљанским ливадама

rssBookmark and Share

Алексинац 23.05.2017. ФоНет

Завршним бојевим гађањем у оквиру осмодневне тактичке вежбе "Ватрени скок 2017" на полигону „Пасуљанске ливаде", припадници Првог топовско-хауби ког дивизиона и Мешовитог ракетног артиљеријског дивизиона Мешовите артиљеријске бригаде из Ниша окончали су вишедневно покретно логоровање.

Вежба "Ватрени скок" на Пасуљанским ливадама

Вежбу су пратили командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, чланови тима за спољну евалуацију из Команде Копнене војске и резервне војне старешине општинске организације Резервних војних старешина Алексинац, саопштило је Министарство одбране Србије.

Припреме за вежбу и бојева гађања припадници Мешовите артиљеријске бригаде започели су пре два месеца. Најпре су у нишкој касарни "Мија Станимировић", а потом и у околини Ниша и Алексинца, извели више тактичких увежбавања.

Период интензивне обуке окочан је осмодневним покретним логоровањем које се одвијало на потезу Ртањ – Интервидовски полигон "Пасуљанске ливаде". Руководилац вежбе био је начелник штаба Мешовите артиљеријске бригаде пуковник Дејан Новаковић.

По завршетку артиљеријских бојевих гађања, командант бригаде пуковник Звонко Стојковић је рекао да су у склопу логоровања поставили неколико циљева – да се њихове команде увежбају у руковођењу и командовању јединицама у току извођења борбених дејстава и да увежбају и провере оспособљености јединица у извођењу борбених дејстава у сложеним метео, временским и земљишним условима.

На успешно изведеним гађањима припадницима Бригаде честитао је генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант Копнене војске, који их је обишао на положају Велика Брезовица.

Коментара: 0


#   Алексинац   Ртањ   војска   Министарство одбране   Милосав Симовић   мешовита артиљеријска бригада   Звонко Стојковић   Дејан Новаковић   Пасуљанске ливаде
@mo_i_vs @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима