Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Владикин благослов за почетак нове школске године - Веронаука врло битна за развој младих

rssBookmark and Share

Ниш 18.10.2020. Јужна Србија Инфо

Након Свечане Архијерејске литургије, молитве и призива Светох духа у нишком Саборном храму Силаска Светога Духа на апостоле, данас је поводом почетка нове школске године уз благолсов Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Г. Арсенија, у Светосавском дому одржан пријем за начелника Школске управе, декане, професоре и вероучитеље.

Владикин благослов за почетак нове школске године - Веронаука врло битна за развој младих

Изражавајући задовољство због присуства све већег броја првих људи нишких образовних установа, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније, уз благолсов и жеље за срећан почетак нове школске године, посебно се осврнуо на улогу вероучитеља, као посебну везу наше вере и цркве у вековном преношењу знања и нследства Светог Саве.

Задовољан, због присуства великог броја директора и вероучитеља, владика Арсеније, апеловао је на агилност наставног кадра у едукацији и ширењуу вере, с обзиром, како је рекао, да је број ђака који се опредељују за веронауку опао за око 30 одсто у последљих пар година.

Начелник Школске управе Драган Гејо, у свом обраћању рекао је да школе раде у ванредним околностима и да се то преноси и на веронаку, али да ће све учинити да се та ситуација превазиђе.

Пријему су присуствовали, старешина Саборног храма отац Бранко Цинцаревић, свештеници Епархије нишке, начелник Школске управе, која обухвата Нишавски, Пиротски и Топлички округ, Драган Гејо, декани, директори, професори и наставници-вероучитељи, нишких образовних установа.


#   Ниш   Нишка епархија   Школска управа   Драган Гејо   школска година   Владика Арсеније   веронаука
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима