Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић и Брнабић на обележавању почетка изградње Научно-технолошког парка у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 06.11.2018. Јужна Србија Инфо

21. новембра почињу радови на изградњи Научно-технолошког парка у Нишу. Полагању камен темељца, присуствоваће председник Србије Александар Вучић и председница Владе Србије, Ана Брнабић.

Вучић и Брнабић на обележавању почетка изградње Научно-технолошког парка у Нишу

”Ниш постаје све значајније место за Србију: ово је град који се прогресивно развија, који има одличну гео-стратешку позицију, добру инфраструктурну повезаност, али и, пре свега, снажну основу добро образованих грађана. Ниш има најмодернији клинички центар на Балкану, у Нишу се граде стратешки балкански и европски путни правци, у Нишу се води политика резултата, фабрика и чињеница. Као круна огромних напора, акивности и улагања, 21. новембра долази званично отварање почетка радова на изградњи Научно-технолошког парка Ниш. Ово је највећа инвестиција у знање, науку и младе људе у Нишу икада до сада, што потврђује и чињеница да ће тог дана у Нишу бити и Председник и Премијер Републике Србије! Јер знање и млади људи представљају нашу снагу и наше најмоћније оружје! Зграде, путеви и инфраструктура јесу важни, али свему живот дају људи који имају сан и енергију да тај сан остваре у свом граду, у својој земљи”, рекао је данас на Форуму напредних технологија, градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Научно технолошки парк у Нишу почеће да се гради током 2018. године.

Научно-технолошки парк биће изграђен на локацији на Градском пољу, у непосредној близини студентског ресторана и имаће површину од око десет хиљада квадратних метара. Средства за његову изградњу обезбеђена су уз помоћ Европске инвестиционе банке, а вредност ове инвестиције је око 10 милиона евра.

Пројектом је предвиђено 650 квардатних метара које ће користити иновационе стартап компаније.

У току је завршна фаза припреме пројектне документације, а очекује се да ће градња почети на пролеће.

Овим пројектом предвиђена је изградња нове ламеле Електронског факултета у Нишу која је такође планирана за 2018. годину.


#   Ниш   Александар Вучић   инвестиције   Дарко Булатовић   Ана Брнабић   Клинички центар   технолошки парк   Форум напредних технологија   Научно технолошки парк
@avucic @DarkoBulatovic_ @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима