Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић изразио резерву о одлуци према којој родитељи могу да оцењују наставнике

Bookmark and Share

23.02.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Председник Србије Александар Вучић изразио је своје резерве поводом недавно усвојеног правилника о оцењивању ученика, посебно истичући делове који дозвољавају родитељима да оцењују наставнике.

Фото: Инстаграм
Фото: Инстаграм

Вучић је нагласио да би требало поновно размотрити ту одлуку, тврдећи да родитељи не би требало да преузимају улогу наставника и школа.

У својој објави на Инстаграму, председник Вучић је истакао да су наставници ти који треба да буду потпуно слободни у свом раду, док родитељи треба да пружају подршку, а не да се мешају у оцењивање наставника. Он је апеловао на Министарство просвете и све просветне институције да поновно размотре одлуке о овом питању, изражавајући жељу да се створи боље разумевање и поштовање улоге наставника у образовању деце.

Недавно усвојен правилник такође је обухватио мере за превенцију и спречавање насиља у школама, укључујући формирање тимова за кризне ситуације и суспензију насилних ученика. Такође, истакнуто је да ће оцена из владања од другог разреда основне школе утицати на просек, док ће родитељи имати могућност да оцењују наставнике.

Председник Вучић је позвао владу и просветне институције да поновно размотре ове мере, наглашавајући да је од суштинског значаја осигурати да школе остану професионалне у свом раду, а да наставници буду поштовани и подржани у својим улогама.

Подсетимо. . .

Минстарство просвете објавило је нове правилнике о оцењивању ученика у установама основног и средњег образовања и васпитања, као и Правилник о друштвено-корисном раду, односно хуманитарном раду.

Увођење могућности за оцењивање наставника од стране родитеља такође може бити важан механизам за праћење и подизање квалитета наставе и односа у школи. Оцењивање наставника од стране родитеља може обезбедити додатну објективност и увид у перцепцију родитеља о раду наставника, што може допринети унапређењу радне средине у школи и повећању одговорности наставног особља.

 

 

 


#   школе   Александар Вучић   ученици   родитељи   Славица Ђукић Дејановић   Министарство просвете   правилник   вршњачко насиље   оцена
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима