Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Српске железнице ускоро постају конкуренција европским!

rssBookmark and Share

Врањска Бања 02.03.2017. Јужна Србија Инфо

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић отворио је данас реконструисану пругу од Врањске Бање до Ристовца, на железничком Коридору 10, на којој су радови финансирани из кредита Руске Федерације.

Фото: З.З.М.
Фото: З.З.М.

Вучић је исказао захвалност Русији, и оценио да две земље могу да наставе још бољу и успешнију сарадњу на свим пољима.

Он је изразио уверење да ће са руском страном бити потписано још уговора, с обзиром на показани квалитет и ефикасност у раду.

Према његовим речима, реконструисана деоница пруге Врањска Бања–Ристовац на железничком Коридору 10 дугачка је 17,7 километара, и на њој ће возови уместо досадашњих 50 моћи да иду и до 120 километара на сат.

Премијер је поручио да има још много посла да се заврши, и као пример навео да поред три јужне деонице недостаје још 80 километара пруге како би просечна брзина воза била 100 километара на час, и како би Србија имала железницу која би била конкурентна европским земљама.

Вредност радова на овој деоници износи 10,5 милиона динара, указао је он и подсетио на то да се на том железничком правцу налазе и друге две "јужне" деонице, чија се реконструкција, такође, финансира средствима из руског кредита.

Почели смо да враћамо поверење грађана у српске железнице и да полако подижемо земљу, поручио је Вучић.

Он је потврдио и да је са једним од највећих и најбогатијих инвеститора на свету разговарано о инвестирању у више бања у Србији, и објаснио да је њихова жеља да све то као "кластер" понуде на тржишту. 

Разговарам и о решењу за Врањску бању и прекјуче сам имао важне разговоре са моћним инвеститорима и за Бујановачку, Сијаринску, Нишку и за бању Звонце, истакао је премијер.

Вучић је, говорећи о ситуацији у региону, нагласио да је Србија успевала и успеће и у будућности да сачува стабилност, која је неопходна за реализацију бројних пројеката, као што је овај.

Он је исказао посебну захвалност Русији на подршци коју пружа нашој земљи у очувању територијалног интегритета и суверенитета.


#   СНС   Железнице Србије   Александар Вучић   Врањска Бања   пруга   Александар Чепурин   Ристовац
@sns_srbija @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима