Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Јура“ поклонила лесковачкој болници ултразвучни апарат

rssBookmark and Share

Лесковац 20.01.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Компанија „Јура“, која у Лесковцу има фабрику за производњу каблова за аутомобиле и запошљава око 1.700 радника, поклонила је Одељењу гинекологије Опште болнице ултразвучни апарат вредности три милиона динара.

„Јура“ поклонила лесковачкој болници ултразвучни апарат

Нам Јин Чои, директор лесковачке „Јуре“, рекао је на конференцији за новинаре да је ова донације део пословне политике компаније и њеног власника да локалној заједници сваке године поклони понешто што ће побољшати живот људи и да је веома изненађен великим интересовањем јавности за, како је казао, овако мали поклон.

„Наставићемо да унапређујемо пословање наше фабрике у Лесковцу“, рекао је Нам Јин Чоу.

По речима Горана Цветановића, градоначелника Лесковца, сарадња локалне самуправе са „Јуром“, која у Србији има четири фабрике и запошљава 5.400 радника је на високом нивоу.

Услову рада у фабрици су добри а радницима се зараде редовно исплаћују. Ово је четврта донација која „Јура“ даје Лесковцу.

Прошле године је, такође лесковачкој болници, поклонила преко 400 душека и јастука и око хиљаду постељина а на име помоћи погођенима мајским поплавама издвојила је 200 хиљада евра.

Нам Јин Чои је рекао да је инвестиција „Јуре“ у Србији био добар пословни потез компаније, да су радници овде вредни и обученији за посао него у другим земљама где ова компаније има своје фабрике.

Начелник Одељења гинекологије професор Драган Крстић захвалио је „Јури“ на вредној донацији јер ће савремени ултразвучни апарат, који су добили, омогућити прецизне и поуздане дијагностичке резултате и да ће на њему годишње моћи да се прегледа преко пет хиљада жена.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић поклонио је Нам Јин Чоиу први примерак монографије „Златно доба Лесковца“, која је управо изашла из штампе и чија ће промоција бити одржана 28. јануара у Радио телевизији Србије у Београду.

 


#   Лесковац   Горан Цветановић   гинекологија   болница   Јура   донација     Драган Крстић
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима