Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

„Jura“ poklonila leskovačkoj bolnici ultrazvučni aparat

rssBookmark and Share

Leskovac 20.01.2015. Jugmedia, Južna Srbija Info

Kompanija „Jura“, koja u Leskovcu ima fabriku za proizvodnju kablova za automobile i zapošljava oko 1.700 radnika, poklonila je Odeljenju ginekologije Opšte bolnice ultrazvučni aparat vrednosti tri miliona dinara.

„Jura“ poklonila leskovačkoj bolnici ultrazvučni aparat

Nam Jin Čoi, direktor leskovačke „Jure“, rekao je na konferenciji za novinare da je ova donacije deo poslovne politike kompanije i njenog vlasnika da lokalnoj zajednici svake godine pokloni ponešto što će poboljšati život ljudi i da je veoma iznenađen velikim interesovanjem javnosti za, kako je kazao, ovako mali poklon.

„Nastavićemo da unapređujemo poslovanje naše fabrike u Leskovcu“, rekao je Nam Jin Čou.

Po rečima Gorana Cvetanovića, gradonačelnika Leskovca, saradnja lokalne samuprave sa „Jurom“, koja u Srbiji ima četiri fabrike i zapošljava 5.400 radnika je na visokom nivou.

Uslovu rada u fabrici su dobri a radnicima se zarade redovno isplaćuju. Ovo je četvrta donacija koja „Jura“ daje Leskovcu.

Prošle godine je, takođe leskovačkoj bolnici, poklonila preko 400 dušeka i jastuka i oko hiljadu posteljina a na ime pomoći pogođenima majskim poplavama izdvojila je 200 hiljada evra.

Nam Jin Čoi je rekao da je investicija „Jure“ u Srbiji bio dobar poslovni potez kompanije, da su radnici ovde vredni i obučeniji za posao nego u drugim zemljama gde ova kompanije ima svoje fabrike.

Načelnik Odeljenja ginekologije profesor Dragan Krstić zahvalio je „Juri“ na vrednoj donaciji jer će savremeni ultrazvučni aparat, koji su dobili, omogućiti precizne i pouzdane dijagnostičke rezultate i da će na njemu godišnje moći da se pregleda preko pet hiljada žena.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović poklonio je Nam Jin Čoiu prvi primerak monografije „Zlatno doba Leskovca“, koja je upravo izašla iz štampe i čija će promocija biti održana 28. januara u Radio televiziji Srbije u Beogradu.

 


#   Leskovac   Goran Cvetanović   ginekologija   bolnica   Jura   donacija     Dragan Krstić
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima