Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Ниш потписник Писма о намерана за унапређење менталног здравља младих

rssBookmark and Share

Ниш 04.12.2023. Јужна Србија Инфо

Прошле недеље у Новом Пазару је одржана тродневна национална омладинска конференција посвећена побољшању услуга за подршку менталном здрављу младе популације у Србији уз учешће представника свих надлежних институција и 500 младих.

Град Ниш потписник Писма о намерана за унапређење менталног здравља младих

Ниш је на конференцији  представљала заменица  градоначелнице Душица Давидовић која је овом приликом са министром туризма и омладине Хусеином Мемићем потписала Изјаву о намерама спровођења националног програма за унапређење менталног здравља.

Министарство туризма и омладине је подржало развој националног програма за заштиту менталног здравља младих у 10 јединица локалне самоуправе међу којима је и Град Ниш. Локалним самоуправама са чијим је представницима потписана Изјава о намерама на располагању ће бити 26 милиона динара додељених путем јавног конкурса.

На овај начин је послата порука да је ментално здравље младих један од приоритета Републике Србије.

На скупу је истакнут значај „мобилисања свих снага друштва – органа управљања, стручне заједнице и невладиног сектора како би се подигла свест, представиле и покренуле акције које промовишу и штите ментално здравље као основно људско право“.


#   Ниш   Душица Давидовић   ментално здравље   ментално здравље младих
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима