Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Предности кокосовог уља за здравље

Bookmark and Share

18.12.2016 Наташа

Кокосово уље је последњих година све популарније, и са правом расте његова популарност и потражња за њим. Осим што има бројне предности за нашу косу и кожу, оно такође има велике здравствене предности па тако може помоћи у лечењу многих болести.

Кокосово уље
Кокосово уље

Већину кокосовог уља, преко 90% чине засићене масне киселине. Такође, поред њих ту су и витамини који су јако битни за нормалан рад нашег организма и за комплетно здравље.

Оно што је посебно занимљиво код овог уља је то што га врло успешно можете користити како за спољну тако и за унутрашњу употребу. Што се тиче спољне лако га можете мазати и утрљавати на кожу или косу, а што се унутрашње употребе тиче можете га користити за спремање хране или пржити са њим.

Да погледамо и које су то све предности кокосовог уља за наше здравље:

Помоћу њега можете да смршате. Уколико нисте знали ово уље заиста утиче на смањење тежине и губитак сувишних килограма. Оно убрзава наш метаболизам што даље наравно доводи до мршављења ако нам је то циљ.

Даје нашем телу више енергије. Уколико се осећате исцрпљено, време је да почнете да користите кокосово уље.

Можете га користити као заштиту од сунца. Ово уље се често додаје у разне креме и уља за сунчање, а можете га ефикасно користити и чисто пре излагања сунчевим зрацима.

Спречава опадање косе и јача је. Утрљавајте ово уље сваку ноћ пред спавање и оставите да одстоји а ујутру добро исперите косу и после месец дана ћете видети позитивне промене на косу.

Одлично је за неговање коже. Можете га користити за негу коже а и за масажу. Такође, ово уље одлично хидрира кожу па је прави избор за све оне који имају проблема са сувом и испуцалом кожом.

Побољшава варење. Смањује притисак на наш систем за варење и олакшава варење већ унете хране у наш стомак.

Има позитиван утицај и на кости и на зубе. Поред горе наведених ствари јако добро делује и на здравље зуба и костију, па уколико желите и у том сегменту да свом организму дате побољшање, онда је ово уље прави избор.

Ово су само неке од најпознатијих предности које кокосово уље има, а има их јако пуно. Више о свим предностима кокосовог уља можете читати на:

Коментара: 0


#   кожа  метаболизам  Кокосово уље
@
[ Додај коментар ]