Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Куршумлији завршена изградња нове лабораторије

rssBookmark and Share

Куршумлија 23.08.2013. Autor: Andrej Filipović Foto: TV PRVA

Изградња савремене зграде лабораторије од 175 квадратних метара у кругу куршумлијског Дома здравља је завршена, а наредних дана се очекује и свечано отварање, казала је директорка Дома здравља у Куршумлији др Уранија Петровић.

У Куршумлији завршена изградња нове лабораторије

Нова централна лабораторија је опремљена по светским стандардима и биће од огромног значаја за све пацијенте са подручја општине Куршумлија којима ће знатно побољшати лечење и смањити листу чекања на лабораторијске анализе

Крајем априла 2012 године, директорка Дома здравља у Куршумлији др Уранија Петровић је покренула пројекат изградње централне лабораторије у Дому здравља, а 09.јула је потписан уговор о изградњи са групом извођача које преодводи "Неимар пројект консалтинг и инжењеринг" д.о.о. из Ниша.

У тај објекат опремљен по светским стандардима уложено је 12,3 милиона динара.

На питање Јужне Србије упућено министарству здравља да ли ће објекат пусти у рад и званично отвори министарка здравља Славица Ђукић - Дејановић, из тог министарства поручују да такав позив из Куршумлијског Дома здравља министарки није стигао, те да ће се она радо одазвати уколико уопште стигне.

Наш извор из министарства здравља каже да министарка Ђукић -Дејановић након скандала који је направила др Милунка Илић Веселинови одбијајући да препише рецепте Стефану Радовићу (21) ЛГБТ активисти који се јавно декларисао као хомосексуалац планира посету Куршумлијском дому здравља.

- Министарка је у сталном контакту са Стефаном. Сву подршку му пружа и директорка ДЗ у Куршумлији, која је одмах спровела контролу и одржала ванредни колегијум, Каже наш извор из министарства наводећи да ће нам наредних дана доставити званичне информације поводом овог случаја о томе шта је инспекција министарства здравља након изласка на терен установила.

Иначе, на иницијативу директорке Куршумлијског дома здравља у кругу те здравствене установе изграђена је нова фонтана, која је већ добила име ''Цана фонтана''.

 

Коментара: 0


#   Куршумлија   Уранија Петровић   изградња   лабораторијске анализе
@


 


[ Додај коментар ]