Јужна Србија Инфо

Економија

Пословне информације и обавештења


<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Укупно: 1625  |  Приказано: 61 - 70

Више нових привремених авио-линија из Ниша

Јужна Србија Инфо 29.03.2019.
Нови летови из Ниша

Градоначелник Булатовић изјавио је данас да је Влада Србије усвојила одлуку о проглашењу линија у јавном интересу у ваздушном саобраћају, на основу које ће се од 1. јула ове, па до 30. јуна 2023. године успоставити авио линије ка 12 градова у западној Европи.

опширније

Коментара: 0

Власник "Јуре" у посети Лесковцу

Јужна Србија Инфо 21.03.2019.
Власник Јуре у Лесковцу

Власник јужнокорејске компаније "Yura", Ohm Dae Yeol јуче је боравио у Лесковцу. Његов домаћин у Лесковцу био је градоначелник др Горан Цветановић, који је са својим сарадницима и руководством Yura-e одржао састанак. На састанку се говорило о термину отварања Yurа-е 3 и договарало о изградњи нове Yura-ине фабрике у Лесковцу.

опширније

Коментара: 0

Српска ракија и сиреви ускоро на руском тржишту

РТС, Јужна Србија Инфо 16.03.2019.
Ракија и сир за Русију

Пре неколико дана у Москви је усаглашен текст споразума о слободној трговини са Евроазијском унијом који ће Србији омогућити да 99,5 одсто производа пласира на тржиште те економске заједнице. Руски амбасадор је поручио да очекује да на ово тржиште стигну српска ракија, сиреви и други производи.

опширније

Коментара: 0

Ускоро плаћање рачуна и остале трансакције од куће путем видео линка

Н1 15.03.2019.
Банка путем Скајпа

Народна банка Србије усвојила је одлуку која ће омогућити да све банкарске трансакције обављате од куће, без одласка на шалтер и то успостављањем видео линка. Шта у пракси значи могућност видео идентификације банкарских клијената и како се штите њихова права и приватност?

опширније

Коментара: 0

Н1: Србија боља инвестициона дестинација, али реформе треба завршити

13.03.2019.
Достићи инвестициони рејтинг

Шефица представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Дубравка Негре каже да је у Србији направљено доста помака последњих година, али да треба још да се ради на правној сигурности за инвеститоре, на реструктурирању јавних предузећа, на повећању укупних инвестиција - јавних и приватних, и на достизању инвестиционог рејтинга.

опширније

Коментара: 0

Египат жели авио - линију, Хургада - Ниш

Јужна Србија Инфо 08.03.2019.
Авио-линија до Египта

Египатске авиокомпаније спремне су за успостављање линја на релацији Хургада-Ниш и то је шанса за унапређење привредне сарадње две пријатељске земље и посебно могућност да већи број људи одавде посети Египат, али и да људи из највеће земље северне Африке упозна Ниш и овај део Европе, рекао је амбасадор Египта приликом посете Нишу.

опширније

Коментара: 0

Дејан Шошкић: Суфицит на дужи рок значи да јавне финансије нису у добром стању

Нин, Бета, Н1 07.03.2019.
Шошкић о буџетском суфициту

Професор Економског факултета у Београду и бивши гувернер Народне банке Србије Дејан Шошкић оценио је да буџетски суфицит у кратком року не мора бити лоша ствар, али на дужи рок значи да јавне финансије нису у добром стању, да су порези превисоки и да се недовољно прецизно планирају приходи и расходи.

опширније

Коментара: 0

Ана Брнабић: Економија Србије још није у потпуности спремна за одржив раст

Бета, Н1 05.03.2019.
Брнабић на Копаоник бизнис форуму

Премијерка Србије Ана Брнабић је на отварању 26. Копаоник бизнис форума рекла да економија Србије још није у потпуности спремна за одржив раст и да мора да се ради на томе да привредни раст буде већи и дугорочно одржив.

опширније

Коментара: 1

Нишки аеродром лошије започео годину, у односу на прошлу: Мање авиона, путника и робе

Бета, Н1 04.03.2019.
Стагнација на нишком аеродрому

На нишком аеродрому, у јануару и фебруару, забележено је 12,4 одсто мање путника и 6,3 одсто мање авиона него у истом периоду прошле године, показују подаци објављени на званичном сајту аеродрома "Константин Велики".

опширније

Коментара: 0

Фискални савет анализира: Србија због корупције има најмањи раст у Европи

Данас, Нин 04.03.2019.
Зашто Србија заостаје

Слабе институције, ниске инвестиције и недостаци у образовању су узроци зашто је наш економски раст испод потенцијалног нивоа, показује анализа коју су за Копаоник бизнис форум припремили председник Фискалног савета Павле Петровић и његови сарадници Данко Брчеревић и Мирјана Глигорић.

опширније

Коментара: 0

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Укупно: 1625  |  Приказано: 61 - 70