Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мање новца за комунална предузећа

rssBookmark and Share

13.12.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

ЈКП “Горица” добија укупно 197 милиона динара, за шта су створени услови јер су донете одлуке и препоруке градског већа.

Мање новца за комунална предузећа

100 милиона које је град определио за ово предузеће још није уплаћено, а још 97 милиона треба да уплате јавно комунална предузећа “Медиана” и “Паркинг сервис” као помоћ у трансформацији “Горице” чије раднике делом преузимају. Град ће убудуће мање плаћати програме Јавних предузћа, рекао је градоначелник Ниша Зоран Перишић.

Град је измирио све обавезе према “Горици”, међутим, најављених 100 милиона још нису добили.

Додатних 97 милиона “Горици” треба да уплате “Медиана” и “Паркинг сервис”, с тим што је, већи део од 80 милиона динара “пао” на “Медиану”. Градоначелник Ниша ову препоруку градског већа образложио је потребом да се очува комунални сектор у граду.

Да подсетимо, “Горица” је већ месецима у блокади, а 452 радника нису примилиа плате, нити су им плаћени доприноси од маја ове године. Као решење за проблеме најмлађег комуналног предузћа у граду, прдложена је трансформација, па ће “Горици” остати у надлежности само сектор погребних услуга, док око 160 радника прелази у “Медиану” која преузима одржавање градског зеленила. Шездесетак радника прелази у “Паркинг сервис” у чијој ће надлежности убудуће бити сигнализација и јавна расвета. Још 70 радника остаје нераспоређено. Ипак, челници града су и за њих најавили могуће запослење у неком од ова два прдузећа следеће године.

Проблеми у комуналном сектру настали су делом због прескупих програма, па је тако само скидање и постављање једне сијалице плаћано чак 2000 динара. Градоначелник Перишић је рекао да ће зато убудуће град издвајати мање новца за ове програме.

Перишић је додао да није задовољан радом менаџмента ни надзорног одбора “Горице” и да они одговарају за пословање овог прдузећа. Међутим, није преццизирао да ли ће руководство сносити неке последице за проблеме у којима се “Горица” нашла.

Коментара: 0


#   комуналије   јавна предузећа   Градско веће   буџет   Медиана ЈКП   Зоран Перишић   Паркинг сервис   финансирање   Комунална предузећа   Горица ЈКП   смањење
@ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима