Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Момировић по други пут најављује: Простор некадшње ЕИ нова индустријска зона, центар за развој нових идеја

rssBookmark and Share

Ниш 20.02.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије, Томислав Момировић, данас је у Нишу најавио значајну иницијативу која ће имати далекосежне ефекте за економију Ниша и целог региона.

Фото: МУСТ Ђ.К.
Фото: МУСТ Ђ.К.

Наиме, на локацији некадашње Електронске индустрије у Нишу, планира се успостављање новог пословног инкубатора који ће бити кључни фактор у подршци локалној привреди и отварању нових пословних прилика.

Момировић је изнео ову иницијативу након завршене друге седнице Радне групе за стручну анализу и предлог мера за унапређење пословања Електронске индустрије у Нишу. Главни фокус ове иницијативе је уклањање препрека с којима се суочавају привредни субјекти који послују на овом простору, како би се створили услови за успостављање модерног пословног инкубатора. Ова иницијатива, како истиче министар, представља развојну шансу за град Ниш и читав регион.

Тренутно на простору бивше Електронске индустрије у Нишу већ успешно послује неколико фирми, које ће имати могућност даљег развоја пословања на овој локацији. Тиме се ствара основа за нову модерну индустријску зону у Нишу, која ће бити центар за развој нових предузетничких идеја и подстицај за економски раст кроз нове инвестиције и отварање радних места.

Министар Момировић наглашава да ће нови пословни инкубатор у Нишу бити више од простора за пословање. Он ће бити центар иновација и прилика за младе предузетнике да остваре своје пословне визије. Такође, истиче да Ниш постаје модеран град у коме се спроводе радови на проширењу и модернизацији аеродрома, као и планови за изградњу брзе пруге која ће ефикасно повезати град са остатком земље и регионалним привредним центрима.

Фото. МУСТ Ђ.К.

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, изразила је захвалност министру на ангажовању како би се дугорочни проблеми домаћих привредника на локацији Електронске индустрије у Нишу решили. Ова иницијатива министра Момировића представља важан корак ка јачању привреде Ниша и подстицању економског развоја целог региона.

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   ЕИ Ниш   Електронска индустрија   Министарство трговине   Томислав Момировић
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима