Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Победила апликација Нишлија за кодирање порука на мобилном телефону

rssBookmark and Share

03.03.2014. Танјуг

Најбоља апликација настала на дводневном такмичењу које је завршено данас на Метрополитен Универзитету у Нишу је "Кеч код" која решава проблем кодирања порука на мобилном телефону и чини их доступним само једном кориснику.

Победила апликација Нишлија за кодирање порука на мобилном телефону

Такмчење је трајало два дана у току којих је 15 четворочланих екипа, примењујући знање из технике, али и уз познавање савремених технологија са становишта корисника млађе генерације, имало задатак да направи идејно решење апликације која ће бити технички реализована у Мајкрософту и примењена у свакодневном животу.

Жири састављен од професора са овог универзитета и представника Мајкрософта, који је дао техничку подршку, прогласио је три најбоље екипе које су направиле три најбоље апликације.

Ректор Универзитета Метрополитен Драган Домазет је рекао да ће Универзитет наградити креативност студената и да ће најбољи добити стипендије, односно бесплатан наставак студирања.

- Очекујемо да ће и након завршетка техничке израде апликација ови студенти добити и Мајкрософтове награде у складу са њиховим критеријумима - рекао је Домазет

Синиша Перовић, представник Мајкрософта који је био један од ментора на овом такмичењу, каже да ће у наредна два месеца овде настале апликације бити и технички реализоване.

- Ментори ће остати у контакту са свим екипама, тако да ће им помоћи да те апликације заиста направе - рекао је Перовић и прецизирао да је пред овим младим људима био задатак да направе апликације које ће њима помоћи да реше неки свој конкретан проблем.

Милена Стојановић, представница победничке екипе, каже да њој и њеним колегама много значи ово такмичење, пре свега зато што су добили стипендије за бесплатно студирање на овом факултету.

Коментара: 0


#   наука   студенти   технологија   апликација   такмичење   Драган Домазет
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима