Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Милосављевић: Ускоро исплата субвенција за ратаре

rssBookmark and Share

20.04.2008.


У наредних десет дана биће исплаћена средства по предатим захтевима који се односе на субвенције за ратарску и повртарску производњу од 10.000 динара по хектару, изјавио је јуче министар пољопривреде Слободан Милосављевић током боравка у Алексинцу.


"Ако се узме у обзир прошлогодишњих 100 евра по хектару и садашњих 10.000 динара по хектару, пољопривредници који имају регистровано газдинство за десетак месеци добили су субвенције од 220 евра по хектару посејаних површина", рекао је он.

Милосављевић је још казао да због непотписивања Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ пољопривреда је ускраћена приступу фондовима вредним од 120 до 160 милиона евра.

Милосављевић је посетио и холдинг компанију ПИК, која је некада била покретач тамошње пољопривредне производње и представљала прави гигант на југу Србије у пољопривредној производњи, а сада је дошла у ситуацију да не ради и пред стечајем.

Након обиласка два највреднија објекта у оквиру холдинга, Подрума и Хладњаче, Милосављевић је са руководством алексиначког пољопривредног комбината договорио да цео проблем буде предочен ресорном министарству, које би реаговало како би оживела пољопривредно-прехрамбена производња на овом подручју.

Коментара: 0


#   субвенције
@


 


[ Додај коментар ]