Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лов на вука, лисицу и шакала

rssBookmark and Share

Лесковац 06.02.2018. Јужна Србија Инфо

Ловачко удружење „Манојловце“ организовало је данас традиционалну хајку на предаторе.

Лов на вука, лисицу и шакала

После хајке ловци су се окупили на традиционалном дружењу, а обишли су их и председник Ловачког савеза Србије Драган Шормаз и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Традиционална хајка која се организује двадесетак година преко ових удружења на предаторе – лисицу, шакала, вука је хајка којом се обележава крај ловне сезоне и у којој осим 282 члана овог удружења учествују и гости. Ловиште којим управља Ловачко удружење „Манојловце“ простире се на 13 хиљада хектара и њихово газдовање је изузетно одговорно. Они су окренути заштити природе, унапређењу животне средине и одржавању билошке равонтеже у природи. Лов не представља само одстрел, већ и очување фонда дивљачи кроз гајење, чување и рационално чување дивљачи као део природног богатства. Честитам вам успешну сезону и желим вам добар поглед – рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Председник Ловачког савеза Србије Драган Шормаз најавио је измене закона које ће вратити улогу какву је Ловачки савез Србије некада имао.

Ловачки савез Србије постоји 120 година. Први председник био је краљ Милан Обреновић и то говори колико је от у тренутку формирања зачило држави. Србија зна за многа удружења, а не зна да је највеже удружење Ловачки савез са преко 75.000 ловаца. Најмање што радимо је одстрел. Највише што радимо је очување природе, очување фонда дивљачи а ове године ће бити промењен закон и ми ћемо се више о томе питати.Свим ловцима је то само хоби, љубав и страст, троше свој новац на то да свим анама буде боље, да имамо мање предатора и више дивљачи и очувану животну средину. Желимо да штитимо традицину народног лова. У многим државама лове они који имају новац да плате да лове. Код нас је народ који води рачуна о ловиштима и који лови – поручио је Драган Шормаз, председник Ловачког савеза Србије и народни посланик у Скупштини Србије.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   лов   ловци   лисица   шакал   Милан Обреновић   Манојловце   вук   Краљ Милан Обреновић   Ловачки савез Србије   Драган Шормаз   Ловачко удружење Манојловце
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима