Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар пољопривреде у посети Нишавском округу: Успешни разговори и конкретна дела!

rssBookmark and Share

Ниш 21.03.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранисав Недимовић, на позив начелнице Нишавског управног округа Драгане Сотировски, састао се у Нишу са представницима локалних самоупрва и пољоприврдним произвођачима и дистрибутерима.

Министар пољопривреде у посети Нишавском округу: Успешни разговори и конкретна дела!

"Министар Недимовић, љубазно се одазвао позиву Нишавског округа и са својим сарадницима разговарао је данас са председницима наших општина у Округу, воћарима, виноградарима, задругарима, пчеларима, откупљивачима лековитог биља, млекарима и кланичарима", изјавила је након данашњег састанка, Драгана Сотировски начелница Нишавског управног округа и додала да је "посета била више него успеша, јер су пре свега, поред конструктивног разговора свих ученика, договорена и конкретна дела". 

Што се тиче самог Нишавског управног округа, он ће доботи приоритет у запошљавању инспектора надлежног министарства. Ова одлука се сматра веома значајном, јер је Округ већ дуже време у дефициту са таквим кадровима.

"Некада позната мерошинска хладњача "Воћар", после дужег времена стагнације, коначно добија стратешког партнера и тренутно се завршавају преговари са мађарским инвеститором", најавио је Недимовић. 

"Поред мађарског партнера у Мерошини, имамо једног турског инвеститора који је вема заинтересован да у близини Коридора 10, сагради кланицу са говедима пореклом из Србије и пласира месо у Турску", рекао је Недимовић.

Министарово је потпуно сагласно да се нишким градским општинама повери пољопривредно земљиште и врате пољопривредни.референти.

"Договорени су пројекти за регулацију корита појединих река, а данас је посебно похваљен Алексинац у којем након улагања државе у насипе нема више поплава, и на крају су договорени конкретни састанци у Београду", завршава задовољно начелница Сотировски.
 


#   Ниш   Алексинац   пољопривреда   Мерошина   Драгана Сотировски   Турска   локална самоуправа   Нишавски управни округ   Воћар Мерошина   Бранислав Недимовић   пољопривредно земљиште   кланица
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима