Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministar poljoprivrede u poseti Nišavskom okrugu: Uspešni razgovori i konkretna dela!

rssBookmark and Share

Niš 21.03.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branisav Nedimović, na poziv načelnice Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski, sastao se u Nišu sa predstavnicima lokalnih samouprva i poljoprivrdnim proizvođačima i distributerima.

Ministar poljoprivrede u poseti Nišavskom okrugu: Uspešni razgovori i konkretna dela!

"Ministar Nedimović, ljubazno se odazvao pozivu Nišavskog okruga i sa svojim saradnicima razgovarao je danas sa predsednicima naših opština u Okrugu, voćarima, vinogradarima, zadrugarima, pčelarima, otkupljivačima lekovitog bilja, mlekarima i klaničarima", izjavila je nakon današnjeg sastanka, Dragana Sotirovski načelnica Nišavskog upravnog okruga i dodala da je "poseta bila više nego uspeša, jer su pre svega, pored konstruktivnog razgovora svih učenika, dogovorena i konkretna dela". 

Što se tiče samog Nišavskog upravnog okruga, on će doboti prioritet u zapošljavanju inspektora nadležnog ministarstva. Ova odluka se smatra veoma značajnom, jer je Okrug već duže vreme u deficitu sa takvim kadrovima.

"Nekada poznata merošinska hladnjača "Voćar", posle dužeg vremena stagnacije, konačno dobija strateškog partnera i trenutno se završavaju pregovari sa mađarskim investitorom", najavio je Nedimović. 

"Pored mađarskog partnera u Merošini, imamo jednog turskog investitora koji je vema zainteresovan da u blizini Koridora 10, sagradi klanicu sa govedima poreklom iz Srbije i plasira meso u Tursku", rekao je Nedimović.

Ministarovo je potpuno saglasno da se niškim gradskim opštinama poveri poljoprivredno zemljište i vrate poljoprivredni.referenti.

"Dogovoreni su projekti za regulaciju korita pojedinih reka, a danas je posebno pohvaljen Aleksinac u kojem nakon ulaganja države u nasipe nema više poplava, i na kraju su dogovoreni konkretni sastanci u Beogradu", završava zadovoljno načelnica Sotirovski.
 


#   Niš   Aleksinac   poljoprivreda   Merošina   Dragana Sotirovski   Turska   lokalna samouprava   Nišavski upravni okrug   Voćar Merošina   Branislav Nedimović   poljoprivredno zemljište   klanica
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima