Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шанса за газдинства у Топлици: Расписани подстицаји за многе гране пољопривреде

rssBookmark and Share

Прокупље 11.04.2021. Јужна Србија Инфо

У протеклом периоду Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства расписало је више правилника о додели подстицајних средстава.

Шанса за газдинства у Топлици: Расписани подстицаји за многе гране пољопривреде

На основу Правилника за основне подстицаје у биљној производњи, пољопривредницима који су имали регистровано пољопривредно газдинство, без подношења захтева, исплата је почела од 10. марта.

Нови корисници субвенција, који у 2020. години нису остварили право на основне подстицаје, а уписани су у Регистар пољопривредних газдинстава пре 30. септембра 2020. године, требају захтев да предају филијалама Управа за аграрна плаћања или на мејл: podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs до 30. априла.

Захтеви за подстицаје за очување животињских генетичких ресурса подносе се Управи за аграрна плаћања до 15. маја.

Захтеви за субвенционисање увођења система безбедности хране, органских производа и производа са оснаком географског порекла подносе се до 31. октобра.

Захтеви за остваривање права на подстицаје за квалитетна приплодна грла подносе се до 31. јула ове године, а од 1. до 31. јануара 2022. године за грла укључена у производњу до 31. децембра 2021. године.

За сваку календарску годину захтеви за доделу подстицаја за прераду и маркетинг пољопривредних производа подносе се до 1. новембра текуће године.

Субвенције за набавку квалитетног приплодног материјала износе од 50 до 60 одсто без ПДВ-а. Захтеви за ове подстицаје подносе се за сваку календарску годину од 6. марта до 15. октобра текуће године.

Сви захтеви подносе се у Управи за аграрна плаћања (бивша зграда СДК-а).

Ближе информације о свим правилницима за доделу подстицаја пољопривредници могу добити у просторијама Пољопривредно стручне и саветодавне службе у Прокупљу.


#   Прокупље   пољопривреда   субвенције   Топлички округ   сточарство   вишње   Министарство пољопривреде
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима