Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ускоро попис у Топлици: Колико има пољопривредника који пласирају своје производе на тржиште

rssBookmark and Share

Прокупље 19.08.2023. Јужна Србија Инфо

Републички завод за статистику упутио је јавни позив свим заинтересованим кандидатима да се пријаве за посао пописивача за потребе спровођења Пописа пољопривреде 2023. који се спроводи у периоду од 1. октобра до 15. децембра 2023. године.

Ускоро попис у Топлици: Колико има пољопривредника који пласирају своје производе на тржиште

Заинтересовани кандидати се могу пријавити попуњавањем електронске пријаве ( https://pod2.stat.gov.rs/PrijavaPopisPoljPOP/Prijava/PPP) од 15. августа (од 8.00 часова) до 21. августа 2023. године (до 20.00 часова). Кандидати ће бити рангирани на основу података из пријаве о општини у којем имају пријављено пребивалиште или боравиште и остварених бодова.

Пописивачи имају обавезу да пре почетка пописивања присуствују петодневној обуци, савладају методологију Пописа и рад у апликацији за прикупљање података. Од 1. октобра до 15. децембра дужни су да попишу све јединице пописа (пољопривредна газдинства), према додељеном Адресару пољопривредних газдинстава, користећи лаптоп за унос података у електронске упитнике.

За потребе спровођења Пописа биће ангажовано 2.842 пописивача у целој Србији, док у Прокупљу биће ангажовано 24 пописивача.

Пописивање се спроводи у периоду од 1. октобра до 31. децембра 2023. године. Оно траје 75 дана од дана његовог започињања, а изузетно, у случају наступања ванредних околности које знатно отежавају његово спровођење, може бити продужено одлуком директора Републичког завода за статистику.

Пописом се обухватају породична пољопривредна газдинства привредна друштва, земљорадничке задруге, установе или друга правна лица, као и предузетник који су регистровани да претежно обављају делатности пољопривредне производње, привредна друштва и друга правна лица регистрована за обављање делатности које нису пољопривредна производња, а која имају организоване огранке или друге организационе делове у којима обављају делатности пољопривредне производње.

Пописом се не обухватају домаћинства са сопственом пољопривредном производњом која није намењена тржишту и не прелази физички праг одређен у складу са методологијом пописа Републичког завода за статистику, као и домаћинства, привредна друштва и предузетници који не обављају пољопривредну производњу.

Подаци у попису прикупљају се методом интервјуа или методом самоанкетирања путем веб упитника, у складу са методологијом пописа.

 


#   Прокупље   попис   Завод за статистику   пољопривредно газдинство
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима