Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Турски Астер текстил запошљава 2000 радника у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 11.08.2016. Бета, ekapija.com

Реконструкција фабрике у којој ће турска компанија "Астер текстил" отворити погон за израду текстилних производа требало би да буде завршена током септембра, изјавио је директор Канцеларије за локални економски развој Милан Ранђеловић.

Foto: blog.astertekstil.com.tr
Foto: blog.astertekstil.com.tr

Он је казао да грађевински радови у погону некадашње фабрике Електронске индустрије (ЕИ) "Чегар" увелико трају, и да је Астер теxтиле у Ниш већ допремио и прву опрему.

- Инвеститор нас је обавестио да се радови одвијају без застоја и да фирме које су ангажоване да погон реконструишу журе да што пре обаве посао - казао је Ранђеловић и додао да је у току обука првих 120 радника, и то у погону који је турска компанија изнајмила у кругу ЕИ.

Власник компаније Астер теxтиле Исмаил Кочали је априла, када је кренула реконструкција погона ЕИ Чегра најавио да ће у наредне три године у фабрици у Нишу упослити 2.000 радника.

Кочали је такође најавио да ће се у Нишу производити одевни предмети за најпознатије светске брендове, а да ће фабрика годишње извозити између 55 до 60 мил ЕУР.

Турска компанија је крајем 2015. купила погон ЕИ Чегар површине од скоро 20.000 квадрата у коме су се некада производили метални производи и производи од лима.


#   Ниш   запошљавање   фабрика   погон   текстил   ЕИ Чегар   Астер компанија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима