Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање: Слободна зона остаје

rssBookmark and Share

Врање 07.12.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Одлуку о финансирању привредног друштва Слободна зона, с обзиром да Закон о буџетском систему више не препознаје јавна предузећа, донели су на данашњој седници Скупштине одборници Врања и тиме ставили тачку на гласине о могућем гашењу Зоне.

Врање: Слободна зона остаје

С обзиром да се ради о стратешки важном предузећу за локалну заједницу, искоришћена је законска одредба, која дозвољава финансирање управо таквих предузећа.

Пред одборницима врањског парламента на дневном реду се данас нашла и тачка претрес предлога Програма подстицаја за развој Слободне зоне Врање за 2016. годину.
Мирослав Младеновић директор ''Слободне зоне'' рекао је да је за реализацију програма планирано 11,4 милиона динара у виду субвенција и то, пре свега за инфраструктуру.
"Све ово је због тога да и сама Слободна зона може да буде корисник исте, како град не би изгубио дозволу за њено постојање. Велике су предности пословања у Слободној зони, због многих олакшица, али наша још увек нема кориснике, па самим тим и нема приходе", истиче Младеновић.
Он додаје да Геокс, нажалост није ушао у режим зоне, а сада су у току преговори са Топ софом. Субвенције су ограничене и решење је у довођењу инвеститора у чему је неопходна помоћ државе.
У Србији послује 13 слободних зона, а наша је четрнаеста. Одборничка група Демократске странке  подржала је програм подстицаја и поставила питање везано за долазак инвеститора из Турске.
Перица Јанковић (ДС) је питао докле се стигло са причом око доласка ''Вејбо груп'' из Турске. "Чујем гласине да ће ићи у састав Бизнис инкубатор центра, што сматрам да није добро", рекао је он.
Одлуком о финансирању привредног  друштва  Слободна зона одборници локалног парламента ставили су тачку на гласине о могућем гашењу Зоне.

Коментара: 0


#   Врање   субвенције   привреда   слободна зона   Перица Јанковић   Слободна зона Бунушевац Врање
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима