Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зашто сада ћуте?!

rssBookmark and Share

05.11.2008. http://www.dverisrpske.com/tekst/57655

Зашто сада ћуте?!

Претили су новинарки Оливери Милетовић. Наравно, то се понавља већ више путе а новинарска удружења и институције овог друштва и државе ћуте.

Недавно је истовремено намерно онеспособљен аутомобил уредника Геополитике Слободана Ерића, када су нападнути и сајтови Нове српске политичке мисли и Видовдана. Реакције свих институција су биле бледе или су изостале. Разлог због кога није било хистеричне реакције званичне јавности и медија о угрожености новинара и права на друкчије мишљење је у томе што су сви ови новинари и њихова гласила јасно национално и српски опредељени.

Зашто сада Председник Србије ћути?:salute:think: Зашто не стаје у заштиту угрожених слобода на различитост исто онако како је то радио када су у питању били они који су њему идеолошки блиски? Ваљда Председнику Србије не постоје „идеолошки далеки“ као разлог да се ови новинари препусте прогону.

Сувише је сличности у овим нападима и претњама и у сувише кратком року су се догодили да би били случајност. Врло је опасно ако неко мисли да на овај начин застраши националну мисао, новинарство и покрет у Србији. Колико је то опасно могу им испричати они који су то досада радили за неке друге газде па су морали да беже из Србије. Нека се распитају код њих пре него што следећи пут некоме саботирају кола, сруше сајт или дођу пред врата стана да прете. Биће боље и по њих и по нас, нас на националној страни Србије.

У Београду,
31.октобар 2008.године
Информативна служба Српског сабора Двери


#   председник Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима