Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш губи део по део свог управљања и својих прихода: "Бован" припао Зајечару!

rssBookmark and Share

Бованско језеро 04.01.2016. З.С., Јужна Србија Инфо

Житељи некадашњег, центра електронике, културног седишта југа Србије, сведоци су свакодневно економског пропадања, централизације и чудне регинализације у свом окружењу.
Зато и не чуди најновија вест да је управљање Бованским језером припало Зајечару.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

За ову реформску промену не би ни чули, а изгледа да нико од челника Ниша није ни имао намеру да то саопшти својим грађанима, да Часлав Спасић, некадашњи вођа сектора рибочувара и акционар некадашњег Риболовачког удружења „Јужна Морава II“. није то изјавио за портал Грађанин, а допунили и пренели портали Алексинац.нет и Јужна Србија Инфо.

Након губитка "Југоистока" и централизације овог предузећа од стране ЕПС-а, сав приход од наплате пореза се слива у Београд, а буџет града Ниша остаје кратак за велику суму новца.

Губитак управљања над Бованским језером значајно штети самом граду. Од наплате дозвола за пецање, па све до туристичких потенцијала, који су огромни. Вода у самом језеру проглашена за једну од најчистијих у региону, питку воду. Ту је и непосредна близина Сокобање и планине Ртањ.

Али очигледно да они који воде Град Ниш, или не умеју да препознају своје капацитете и да их очувају и уновче, или не могу и не смеју да се изборе са у овом случају засигурно "тамо некима" у Београду.


#   ЕПС   Југоисток   Јужна Србија регион   Бованско језеро   Јужна Морава   Јужна Србија Инфо   Алексинац.Нет   Зајечар   управа   губитак   надлежност   Јужна Морава 2 доо   Часлав Спасић   централизација
@EPSsnabdevanje @EDJugoistok @juznasrbija @aleksinacnet @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима