Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš gubi deo po deo svog upravljanja i svojih prihoda: "Bovan" pripao Zaječaru!

rssBookmark and Share

Bovansko jezero 04.01.2016. Z.S., Južna Srbija Info

Žitelji nekadašnjeg, centra elektronike, kulturnog sedišta juga Srbije, svedoci su svakodnevno ekonomskog propadanja, centralizacije i čudne reginalizacije u svom okruženju.
Zato i ne čudi najnovija vest da je upravljanje Bovanskim jezerom pripalo Zaječaru.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Za ovu reformsku promenu ne bi ni čuli, a izgleda da niko od čelnika Niša nije ni imao nameru da to saopšti svojim građanima, da Časlav Spasić, nekadašnji vođa sektora ribočuvara i akcionar nekadašnjeg Ribolovačkog udruženja „Južna Morava II“. nije to izjavio za portal Građanin, a dopunili i preneli portali Aleksinac.net i Južna Srbija Info.

Nakon gubitka "Jugoistoka" i centralizacije ovog preduzeća od strane EPS-a, sav prihod od naplate poreza se sliva u Beograd, a budžet grada Niša ostaje kratak za veliku sumu novca.

Gubitak upravljanja nad Bovanskim jezerom značajno šteti samom gradu. Od naplate dozvola za pecanje, pa sve do turističkih potencijala, koji su ogromni. Voda u samom jezeru proglašena za jednu od najčistijih u regionu, pitku vodu. Tu je i neposredna blizina Sokobanje i planine Rtanj.

Ali očigledno da oni koji vode Grad Niš, ili ne umeju da prepoznaju svoje kapacitete i da ih očuvaju i unovče, ili ne mogu i ne smeju da se izbore sa u ovom slučaju zasigurno "tamo nekima" u Beogradu.


#   EPS   Jugoistok   Južna Srbija region   Bovansko jezero   Južna Morava   Južna Srbija Info   Aleksinac.Net   Zaječar   uprava   gubitak   nadležnost   Južna Morava 2 doo   Časlav Spasić   centralizacija
@EPSsnabdevanje @EDJugoistok @juznasrbija @aleksinacnet @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima