Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I palicama i sekirama po radnicima niške Elektrodistribucije

rssBookmark and Share

Niš 27.02.2016.

Grupa meštana sela Lužane skoro sat i po držala je "zarobljene" kontrolore niške Elektrodistrubucije koji su došli u ovo aleksinačko selo zbog kontrole krađe struje.
Među građanima raste nezadovoljstvo, zbog metoda kojima se služe radnici EPS-a.

I palicama i sekirama po radnicima niške Elektrodistribucije

Radnici niškog EPS-a već nekoliko dana kontrolišu priključke stanovnika sela u opštini Aleksinac. Stanje je krajnje rizično, na ivici sukoba. Po izveštaju ljudi sa terena, radnici niškog EPS-a su krajnje bahati u odnosu prema građanima:

"Doživeli sno pravi sok. Upali su u kuću, kao da pretrišu kriminalce. Bahati su i neljubazni. Kontrolisali su brojilo. Isključili mi struju, jer mi navodno plomba nije ispravna. Ispostavilo se sa nismo krali struju, nego je plomba starijeg datuma. Mnogo sam nezadovoljan, niko me ovako nije ponizio kao ovi radnici EPSa iz Niša." istice Nikola Tasić, naš redovni čitalac.

I drugi čitaoci su nezadovoljni:

"Radnici niškog EPS-a su nam upali pred zoru u kuću. Njih je bilo 15, došli su autobusom. Ponašaju se kao žandarmerija. Upali su u kuću bez naloga za pretres, bez policije i onako bahati se hvalili kako im niko ništa ne može.
Posle sam u razgovoru saznao imena nekih od njih i našao ih na netu gde se hvale kako imaju nalog da 30 prepada dnevno urade, i koriste rečnik "ubismo ih brate", itd...", kaže Kostadin Nešić.

Grupa meštana sela Lužane skoro sat i po držala je "zarobljene" kontrolore niške Elektrodistrubucije koji su došli u ovo aleksinačko selo zbog kontrole krađe struje.

Kontrolore je linča spasila policija koja će protiv jednog meštanina podneti krivičnu prijavu zbog napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Rukovodilac sektora za upravljanje u ED Niš, Dragoslav Pavlović, kaže da je do incidenta došlo, nakon što su kontrolori pokušali da isključe struju jednom meštanu kod koga je utvrđeno da je krao struju.

- Po novom sistemu rada upućujemo mini busom grupu od 15 kontrolora u neko mesto koji tokom celog dana vrše krontrole krađe struje. U 12.35 sati oni su došli u Lužane i krenuli na radne zadatke. Kod jednog meštanina je na tavanu otkrivena račva kojom je struja preusmeravana mimo strujomera, što je očigledan slučaj krađe struje. Kada su po zakonu pokušali da mu je isključe, okupila veća grupa meštana koja je im to nije dozvolila. Došlo je do verbalnog sukoba, a jednog od radnika su uhvatili za lice. Ta grupa nasilnika je počela da ljulja autobus pokušavajući da ga okrene, ali je onda došla policija i situacija se smirila. Na licu mesta je bio i direktor ED Darko Bulatović - kaže Pavlović.

On kaže da je stvorena prava atmosfera linča jer su pojedini meštani u rukama imali motke i improvizovane palice, ali na sreću nije bilo fizičkih nasrtaja tako da niko nije ni povređen. Bulatović je došao da se lično uveri šta se dešava jer je incident trajao više od sat vremena, ali ni on nije napadnut.

Policija će procesuirati one koji su nasrnuli na kontrolore, a ED Niš će pokrenuti svoje procedure za sankcionisanje krađe struje protiv počinlaca Dragoslav Pavlović, rukovodilac sektora u ED Niš.

- Najoštrije osuđujemo ovakvo nasilje nad našim radnicima koji samo rade svoj posao na sprečavanju krađe struje. Policija će procesuirati one koji su nasrnuli na kontrolore a ED Niš će pokrenuti svoje procedure za sankcionisanje krađe struje protiv počinlaca - kaže Pavlović.

U niškoj policiji potvrđeno je samo da je jedan meštanin negodovao kada su dva radnika EPS-a postupala po nalogu za isljučenje struje zbog krađe pa je došlo do verbalnog sukoba. On nije dozvolio isključenje struje pa je pozvana policija koja je podnela krivičnu prijavu protiv njega zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Izvor: Dušan Ostojić, Aleksinačke vesti, Blic, Južna Srbija Info


#   Niš   Aleksinac   policija   Jugoistok   Južna Srbija region   Elektrodistribucija   Dušan Ostojić   Lužane   Južna Srbija Info   Dragoslav Pavlović   Darko Bulatović   nasilje   Krađa struje   isključenje struje    
@EDJugoistok @zubarcina @juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima