Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чланови већа против сајта "Алексинац.Нет"

rssBookmark and Share

Алексинац 27.12.2012. Aleksinac.net

Чланови општинског већа нису подржали Захтев за коришћење имена општине у називу сајта "Алексинац.Нет" јер "нарушава углед општине".

Чланови већа против сајта "Алексинац.Нет"

Овако гласи информација на фејсбук страници општине:

На дневном реду 11. седнице Већа нашао се и Захтев агенције "Инфо-Г" за коришћење имена Алексинац у називу сајта "Алексинац.Нет" и домену "алексинац.нет".

Чланови Општинског већа једногласно су одбили овај захтев због вређања, непримерених коментара, изношења и преношења нетачних и непроверених информација о раду функционера локалне самоуправе, јавних предузећа и установа, као и запослених у истим, којима се, иначе, бави поменути веб сајт, а чиме се нарушава углед општине Алексинац. 

Информација је преведена на ћирилично писмо, пошто администратори ове странице пишу неким чудним правописом (web), уз коришћење латиничног писма.

- - -

Чланови већа очигледно нису прочитали све наводе у Захтеву. Овај сајт јесте отвореног типа и дозвољено је да свако изнесе своје мишљење. Неколико година је то функционисало без проблема, али су се онда појавили коментари и информације које су вређале одређене личности. Због тога је администратор сајта интервенисао и затворио могућност коментарисања, а непримерене коментаре и непроверене информације повукао са сајта.

Подсећамо читалаштво да је сајт кренуо почетком 2006. године, када је медијска слика о Алексинцу била негативна. То смо врло брзо успели да преокренемо и сајт је имао редовно читалаштво и коментаре, а неки су се путем сајта и упознали.

Сајт је више пута посредовао у привредној сарадњи, јер су привредници из иностранства само тако могли да се повежу са привредним субјектима у алексиначкој општини.

Пре две године је регистрована агенција која одржава овај сајт и уредно плаћа порезе алексиначкој општини.

Међутим. како сила бога не моли, политичари су одлучили, без икакве Законске основе. Позивали су се на Статут Општине, али нико у Општини није знао да нам растумачи Законску основу оваквих дописа.

Скренућемо пажњу да постоји још најмање 10-так сајтова који имају реч "Алексинац" у свом домену или називу, а да је само од ове куће тражено да се обрати Скупштини Општине са оваквим Захтевом.

 

Последица овог биће да Агенција Инфо-Г више неће управљати сајтом, а да ће сајт наставити да ради, вероватно са неким другим именом. Домен остаје исти, с тиме што ће општина имати право да га откупи, јер је у овај сајт уложено прилично (Google PR4, Alexa 590k). Агенција ће вероватно морати да пребаци своје седиште, пошто је непожељна и плаћаће порезе некој другој општини.

Алексинац.Нет ће и даље објављивати информације и мишљења без цензуре. Информације ћемо проверавати, а мишљења су слободна, уколико не садрже увреде.

Можемо бити поносни на оно што смо до сада урадили и захвални нашим сарадницима.


#   Алексинац   Алексинац.Нет
@aleksinacnet @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима