Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Емоције и забуне

rssBookmark and Share

20.05.2014. Здравко Стојнић, Аналитичар Агенције Лубрис екстра

Преплављени емоцијама грађани Србије још увек не могу рационално да сагледају шта се то десило, одакле толика ''вода'' у тако кратком року? Србија не памти овакве поплаве и логично је да нико није могао да предпостави, да може да дође, до овакве трагедије широких размера.

Емоције и забуне

Колико прошле недеље, надлежни су нас уверавали да је ситуација озбиљна, али и сами су били затечени брзином настале ситуације! Практично за један викенд "нестао је један град". Град Обреновац, на само 24 километара од Беграда. Обреновац, град подложан је поплавама од увек. Градом, који је некад носио име Палеж, судбина се иронично поиграла и сигурно би сада могао да носи име једног другог "елемента" (ватра-вода)!

Да ли судбина или дугогодишња немарност и гледање у "небо" оних који који су морали да поведу рачуна о положају овог места? Увек смо се хвалили како имамо врсне стручњаке у свим областима. Експерте, како некад тако и сад! Испоставило се да су "експерти" заказали!

И као у увек, Срби су активирали свој "оркестар за свадбе и сахране", своју слогу у невољи!

Здушно ударајући у све иструменте модерне комуникације кренули су у акцију обавештавања, преношења информација покушавајући да помогну настрадалима. И успели су у томе. Успели су више од свих медија, од свих надлежних! Нескусни у информативи и поведени емоцијама правили су грешке, али не тако озбиљне и велике, колико је озбиљна немарност наше државе већ дуги низ година!

Стиче се утисак су Влада Србије и Кризни штабови помало збуњени и љубоморни на своје грађане и њихову брзу организованост! Да ли су љубоморни или забринути да им се не одузме део медијке пажње, то је неко друго питање и то ће се видети кад све ово прође!

Видеће се, ко је и како, и због чега, радио или није, свој посао!? Пожртвовани грађани су искрено одреаговали, збуњени, емотивни, али су као и увек у историји реаговали на прави начин! Да ли су ови ''други'' којима је то посао и обавеза били искрени или имали неке друге намере, остаје да се види! До тада нам преостаје да се ипак ослањамо једни на друге и гледамо у небо!

У Нишу 19.маја 2014. године

Коментара: 0


#   поплава   Здравко Стојнић   Обреновац   поплава 2014   кризни штаб
@LubrisExtra @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима