Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Некоме све, нама 19. век

rssBookmark and Share

Ниш 01.04.2011. Нишка Регија

Дражава Србија задужиће се 200 милиона евра кредита код европске банке за побољшање регионалног железничког саобраћаја. Вредност целе инвестиције је 340 милиона евра којим се купују 25 електро воза. Све би то било у реду да и јужна Србија може да нешто од тога искористи пошто плаћа тај кредит, али не.

Богољуб Ивковић члан Градског одбора Нишке Регије
Богољуб Ивковић члан Градског одбора Нишке Регије

Као по обичају сви плаћамо а користи Београд и Војводина. Можемо ми у Нишу да добијемо неки електро воз, али немамо где да га возимо. Наше пруге су из 19 века. Ниш – Зајечар, Ниш – Куршумлија су пруге без електрификације и није дозвољено да воз иде брже од 60 километра на сат.

Додуше имамо Ниш – Димитровград која је електрифицирана, али јесте само зато што је то коридор. За остатак југа Србије остаје 19. Век.

Целокупну инвестицију користиће Беовоз, Стара Пазова и Нови Сад.

За Ниш може да дође нека дизел локомотива коју такође купујемо за 43 милиона швајцарских франака за 12 дизел моторних возова. Од укупно 400 милиона евра инвестиције у развој регионалног саобраћаја, свело се на регион Београда и Војводине. За Ниш долази у обзир нека дизелка, ионако не можемо да се возимо брже од 60 километра на сат на пругама из 19. Века.

Европо и Београде добро јутро. Платићемо све ваше кредите.


#   Ниш   Београд   Куршумлија   Димитровград   инвестиције   Нови Сад   Стара Пазова
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима