Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Необичан захтев: „Србија против насиља” захтева да се конститутивна седница Скупштине Србије одржи након извештаја Европског парламента?!

rssBookmark and Share

Ниш 29.01.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Сведоци смо да политичка "сцена" захтева многе "бравурозе", некада оправдане, некада не, међутим на редакције медија стигло је саопштење Народног покрета Србије у име Коалиције "Србија против насиља" у коме се између осталог захтева одлагање одржавања конститутивне седнице Народне скупштине Србије након извештаја посланика Европског парламента.

Илустрација
Илустрација

Републичка изборна комисија је на седници, одржаној 22. јануара 2024. године, донела Решење о додели мандата народних посланика Народне скупштине, европски посматрачи су пратили парламентарне изборе, вратили се "кући", без озбиљних примедби и чини се да је било сасвим довољно времена за реакцију.

Стога, захтев Коалиције "Србија против насиља" делује заиста необично и по мишљењу аутора текста звучи као "молба за страни утицај", што нити једна власт у свету не би прихватила, бар не јавно.

Тачно је да многе ствари треба хитно мењати, пре свега поларизацију у медијима, "наши и њихови или европски", као и хитно преиспитивање деловања "локалних функционера", који су се добрим делом удаљили од грађана, живе у свом затвореном свету, материјално обезбеђени, али и далеко од идеала и њихове политичке централе.

Добро обавештени познаваоци прилика у највећем граду на Нишави кажу, да се ситуација у најбројнијој странци полако загрејава пред локалне изборе и најављују промене, које ће по њима, довести поједине и до смене.

Ради коректности овог текста саопштење Народног покрета Србије и Коалиције "Србија против насиља", преносимо у целости, а грађанима остављамо да сами процене и на неким наредним изборима гласају по својој савести и стања у свом новчанику.

Саопштење…

Србија против насиља”: Конститутивна седница Народне скупштине да се одржи након изјашњавања Европског парламента

Београд 29.01. - Коалиција „Србија против насиља” захтева да се конститутивна седница Народне скупштине Републике Србије одржи после 8. фебруара, када ће се о изборима у Србији изјаснити посланици Европског парламента.

Треба напоменути да су представници Европског парламента дошли у Србију да посматрају изборе на позив српских власти. Зато је више него логично да се са постизборним радњама, међу којима је и конституисање новог скупштинског сазива, крене тек када се чује и њихов званичан став, односно када Европски парламент усвоји резолуцију о одржаним изборима.

Заказивањем прве скупштинске седнице пре 8. фебруара би владајући режим показао да се плаши оцене европарламентараца јер су његови челници свесни великог броја малверзација које су спровели и тиме променили изборну вољу грађана Србије.

Подсећамо да ће одржавање прве седнице и након изјашњавања Европског парламента бити у складу са законским роковима за конституисање Скупштине.


#   Ниш   СНС   ЕУ   политика   избори 2023   парламентарни избори 23   Коаливија Србија против насиља   Србија не сме да стане   Европски парламент   посматрачи
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима