Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Neobičan zahtev: „Srbija protiv nasilja” zahteva da se konstitutivna sednica Skupštine Srbije održi nakon izveštaja Evropskog parlamenta?!

rssBookmark and Share

Niš 29.01.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Svedoci smo da politička "scena" zahteva mnoge "bravuroze", nekada opravdane, nekada ne, međutim na redakcije medija stiglo je saopštenje Narodnog pokreta Srbije u ime Koalicije "Srbija protiv nasilja" u kome se između ostalog zahteva odlaganje održavanja konstitutivne sednice Narodne skupštine Srbije nakon izveštaja poslanika Evropskog parlamenta.

Ilustracija
Ilustracija

Republička izborna komisija je na sednici, održanoj 22. januara 2024. godine, donela Rešenje o dodeli mandata narodnih poslanika Narodne skupštine, evropski posmatrači su pratili parlamentarne izbore, vratili se "kući", bez ozbiljnih primedbi i čini se da je bilo sasvim dovoljno vremena za reakciju.

Stoga, zahtev Koalicije "Srbija protiv nasilja" deluje zaista neobično i po mišljenju autora teksta zvuči kao "molba za strani uticaj", što niti jedna vlast u svetu ne bi prihvatila, bar ne javno.

Tačno je da mnoge stvari treba hitno menjati, pre svega polarizaciju u medijima, "naši i njihovi ili evropski", kao i hitno preispitivanje delovanja "lokalnih funkcionera", koji su se dobrim delom udaljili od građana, žive u svom zatvorenom svetu, materijalno obezbeđeni, ali i daleko od ideala i njihove političke centrale.

Dobro obavešteni poznavaoci prilika u najvećem gradu na Nišavi kažu, da se situacija u najbrojnijoj stranci polako zagrejava pred lokalne izbore i najavljuju promene, koje će po njima, dovesti pojedine i do smene.

Radi korektnosti ovog teksta saopštenje Narodnog pokreta Srbije i Koalicije "Srbija protiv nasilja", prenosimo u celosti, a građanima ostavljamo da sami procene i na nekim narednim izborima glasaju po svojoj savesti i stanja u svom novčaniku.

Saopštenje…

Srbija protiv nasilja”: Konstitutivna sednica Narodne skupštine da se održi nakon izjašnjavanja Evropskog parlamenta

Beograd 29.01. - Koalicija „Srbija protiv nasilja” zahteva da se konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srbije održi posle 8. februara, kada će se o izborima u Srbiji izjasniti poslanici Evropskog parlamenta.

Treba napomenuti da su predstavnici Evropskog parlamenta došli u Srbiju da posmatraju izbore na poziv srpskih vlasti. Zato je više nego logično da se sa postizbornim radnjama, među kojima je i konstituisanje novog skupštinskog saziva, krene tek kada se čuje i njihov zvaničan stav, odnosno kada Evropski parlament usvoji rezoluciju o održanim izborima.

Zakazivanjem prve skupštinske sednice pre 8. februara bi vladajući režim pokazao da se plaši ocene evroparlamentaraca jer su njegovi čelnici svesni velikog broja malverzacija koje su sproveli i time promenili izbornu volju građana Srbije.

Podsećamo da će održavanje prve sednice i nakon izjašnjavanja Evropskog parlamenta biti u skladu sa zakonskim rokovima za konstituisanje Skupštine.


#   Niš   SNS   EU   politika   izbori 2023   parlamentarni izbori 23   Koalivija Srbija protiv nasilja   Srbija ne sme da stane   Evropski parlament   posmatrači
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima