Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пада Влада?

rssBookmark and Share

15.01.2010.

Ова година почела је учесталим синдикалним протестима. На штрајкове радника који штрајкују глађу нико се и не обазире. Одсецање прстију је само повод за наслов у новинама.

Међутим, када почну да штрајкују радници у јавним предузећима онда настаје проблем. Моћ “државних” синдиката је и даље велика. Попустљивост Владе је подразумевана у овом случају. Иако се можемо сложити да су радници у праву, ипак, њихово повећање плата удара све остале у џепу. Као што се из буџета издваја за Кркобабићеву пензију од преко 90.000 динара, тако ће и повећање плата оних који имају преко 50.000 ићи на терет оних који зарађују до 30.000 месечно.

После ЕПС-а штрајковаће Телеком, вероватно пошта. Јавиће се, готово сигурно медицинари и просветари, по “дефаулт-у” (подразумевано). Да би се намириле ове “потрепштине” Влада ће повћати своје захвате путем пореза и акциза. Неминовно је повећање акциза на гориво (иако је већ одавно најскупље у региону), а можда и ПДВ-а. Повећаће се цене услуга у свим јавним предузећима. Тиме ће јавна потрошња поново генерисати инфлацију.

Серија штрајкова отпочеће и у малим срединама. Радницима који уопште не примају плате ово је једини начин за исказивање незадовољства.

Како нема опозиције која није учествовала у власти народ више нема поверења у политичаре. Нови лидери јавиће се из синдиката и грађанских побуна – удружења. Да ли ће опозициони лидери искористити ову позицију и подментути своје људе као покретаче протеста?

Борба за позицију у синдикалним удружењима почиње…

http://www.gvozden.info/pada-vlada/


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима