Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Писмо Вучићу: Као родитељ и премијер одговорно одаберите будућег министра просвете!

Bookmark and Share

22.05.2016.

Писмо породичних људи Вучићу: Као родитељ и премијер одговорно одаберите будућег министра просвете!
„Желимо за нашу децу образовни систем као што има Ваше дете“

Писмо Вучићу: Као родитељ и премијер одговорно одаберите будућег министра просвете!

Поштовани господине Вучићу,

Сада, након парламентарних и локалних избора, обраћамо Вам се као одговорној и озбиљној особи, премијеру Србије и родитељу да чујете глас породичних људи у Србији.

Свесни смо да Ви имате пресудан утицај у погледу тога која ће особа бити нови министар просвете.

С тим у вези желимо да Вам напишемо шта ми, породице у Србији, желимо за нашу децу када је у питању њихово образовање и васпитање у стручне, зреле и одговорне чланове овог друштва.

Укратко: желимо им исто што и Ви желите својој!

Септембра 2009. године, мајка Ваше деце, гђа Ксенија Вучић, дала је изјаву за медије приликом уписа Ваше ћерке Милице у први разред основне школе.

У изјави за медије она каже да сте одлучили да Вашу ћерку упишете у приватну Руску школу у Београду. Том приликом гђа Ксенија даје и објашњење за овакву вашу заједничку родитељску одлуку:

– Пре три године сазнали смо да постоји руска школа у Београду, још од шездесетих година. У њу су ишла деца руских дипломата, а ту је чак била и спаваоница. У њој је руски систем образовања, који је веома строг, обиман, озбиљан и темељан, онакав какав смо ми некад имали, ни налик данашњем.

Ту влада права дисциплина и учитељи су веома културни. Иначе, руска школа није никаква новина за нашу Милицу, јер је она кренула у руски вртић још пре две године – каже Ксенија Вучић и наставља:

– Да смо раније знали, и Данила бисмо уписали у руску школу, али смо закаснили.

(извор вести)

На другом месту, ви заједнички као родитељи изјављујете:

„Осим преданости и бриге коју показују руски учитељи, сигурни смо, јер је дете на безбедном – у школи у којој нема насиља и агресије.“

(Извор вести)

Желимо да похвалимо и поздравимо вашу озбиљну и заједничку родитељску одлуку из које се види брига да за своје дете обезбедите најбоље образовање и васпитање које можете.

И ми, потпуно исто као и Ви , желимо најбоље образовање за нашу децу, програм који је „озбиљан и темељан, онакав какав смо ми некад имали, ни налик данашњем“.

И Ви и мајка Ваше деце, као и ми , мајке и очеви наше деце, желимо школу у којој „влада права дисциплина“ и где су „учитељи веома културни.“  И, не мање важно, где је „дете на безбедном – у школи у којој нема насиља и агресије.“

И ми, потпуно исто као и Ви, желимо да се наша деца подучавају правим вредностима, а не  да нам се путем Закона о измишљеној родној равноправности промовишу неморални садржаји, хомосексуална идеологија и све оно што у Руској школи не би могло ни да се  замисли.

Молимо Вас да одговорно и као особа која и сама има децу донесете одлуку коју особу ћете поставити за министра просвете.

Било би лицемерно од Вас да своје највеће благо (како сте недавно на РТС-у назвали своје дете рекавши „Оно што ми је највредније дао сам њима (Русима). Моја ћерка Милица иде у руску школу“)  дајете у Руску школу, а да нашем највећем благу додељујете министра просвете који ће спровести све супротно ономе како се ради у Руској школи.

Врхунац  лицемерства, за које се надамо да га немате,  би био да нпр. поставите  Зорану Михајловић за нову министарку просвете.

Надамо се да о томе ни не размишљате, јер је гђа Зорана Михајловић особа која у задњих две године  интензивно ради на томе да се усвоји скандалозни Закон о тзв. родној равноправности.

У том предлогу Закона о родној равноправности се налаже да се свој деци од вртића до факултета мора подучавати да је сасвим у реду да буду било које тзв. „сексуалне оријентације“ и било којег тзв. „родног идентитета“ , да је то нешто што је сасвим нормално, па чак и пожељно.

Да бисмо до краја појаснили шта се под „сексуалним оријентацијама“ и „родним идентитетом“ подразумева, цитираћемо недавни позив „Лабриса“ –  домаће лезбејске организације која се бори за тзв. права сексуалних мањина на прославу једног њиховог празника у Београду.  У позиву јавности упућеном 16.05.2016.године из  „Лабриса“ кажу:

„Labris  i ove godine organizuju queer piknik povodom obeležavanja ovogodišnjeg IDAHoBiT dana.

Lezbejke, gejevi, biseks, trans*, queer, aseksualni, arodni, birodni, bez roda, cisrodni, rodnoqueer, rodno fluidne, nebinarne, osobe trećeg roda,crossdresseri,drag kraljice i kraljevi, žene, muškarci, ljudi, su pozvani da dođu sutra u prostorije Labrisa od 17 do 19 časova, „da se družimo uz bejgl, domaće kilflice, voće i neku super muziku“.

(Извор вести)

Све ово што сте прочитали  – то је „родна равноправност“ коју  Зорана Михајловић жели да се кроз Закон о родној равноправности спроводи у школама и вртићима у које иду наша деца.

Жели да се кроз школски систем наша деца подучавају да је сасвим пожељно да буду: „Lezbejke, gejevi, biseks, trans*, queer, aseksualni, arodni, birodni, bez roda, cisrodni, rodnoqueer, rodno fluidne, nebinarne, osobe trećeg roda,crossdresseri,drag kraljice i kraljevi.“

Да није тако, Зорана Михајловић би Закон назвала Закон о „равноправности полова“ или Закон „о равноправности жена и мушкараца“, а не Закон о „родној равноправности“ и у том предлогу Закона не би стајали појмови попут „сексуална оријентација“ и „родни идентитет“.

Можете ли, господине Вучићу, као родитељ који има и сина и ћерку, уопште и замислити какав би утицај на њихову душу имао овакав „школски план и програм“ и овакве „вредности“?

Можете ли замислити да се у тој Руској школи са образовањем „какво смо ми некад имали“ спроводи „Сексуално образовање“ и да у уџбеницима стоји овакав садржај?

А управо таква идеологија се покушава увести у домаће школе, кроз предмет „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“ и на низ других начина.

Покажите нама, породицама у Србији, где је деце све мање а живот је све тежи, да нисте лицемерни и да не радите само за своју децу и своје личне интересе већ и за добробит свих нас који такође, као и Ви, одгајамо децу у Србији.

Одаберите за министра просвете некога коме је до деце стало једнако као Вама до Ваше деце и њиховог образовања.

Покажите нам да Вама нико не управља, да Ви одлучујете, и да ћете одлучити нелицемерно ко ће бити будући министар просвете.

Наша деца су нама, као и Вама, оно највредније што имамо.

Породични људи Србије
Извор: pravoslavniroditelj


#   Зорана Михајловић   образовање   родна равноправност
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима