Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полиција појачава активности и врши рације, прекинут концерт Дисциплине Кичме

rssBookmark and Share

22.02.2014.

Након недавних немилих догађаја, као и реакције грађана, полиција је коначно решила да се активира.
Међутим, све су чешће притужбе на методе њиховог рада.

Полиција појачава активности и врши рације, прекинут концерт Дисциплине Кичме

Прошлог викенда полиција је вршила рацију у нишком кафићима. Групе полицајаца су легитимисале и испитивале све присутне, што је многе подсетило на рације које су вршене током 90-тих.

Прекинут концерт Дисциплине Кичме

Дисциплина кичне је синоћ одржала концерт у клубу Фидбек, пред више од 250 посетилаца. Међутим, концерт је прекинут акцијом полиције и након получасновног "третмана" нико више није ни желео да се концерт настави.

"Негде око једног часа након поноћи, после сат и по непрекидне свирке, у клубу Фидбек су се упалила светла, а на степеништу клуба су се појавили припадници МУП-а. Чланови бенда, видно збуњени као и публика, нису престали да свирају све док се припадници МУП-а нису пробили до бине. Затим је један од полицајаца малом батеријском лампом осветљавао већ осветљену позорницу и чланове бенда. Без икаквог званичног обавештења, објашњења, свирка је прекинута. Испред Фидбека је полиција (вероватно насумично) легитимисала неке људе, а они који су остали у Фидбеку, били су спречени да изађу, те су двадесетак минута провели у друштву десетак полицајаца и неколико припадника жандармерије. Након што су обавили своју дужност, припадници МУП-а су напустили Фидбек. Није било сврхе настављати свирку. Грозан преокрет и ружан крај једне дивне фебруарске ноћи." - преносимо Стевана Станојловића са портала nis-music.net.

На још неким порталима појавиле су се осуде понашања полицијских службеника у Нишу, међутим, такве информације нису потврђено.

Портал ЈужнаСрбија.Инфо пружа пуну подршку настојањима полиције да стане на реп насиљу и криминалу, али ћемо пратити на који начин се и у којој мери ово и спроводи.

 

Коментара: 0


#   полиција  
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима