Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Предлог за размишљање! Из књиге „Истребљивач и друге приче“ 2010.

rssBookmark and Share

02.05.2015. Миодраг Тасић

Плаћени оглас у дневном листу „Народне вести“

Предлог за размишљање! Из књиге „Истребљивач и друге приче“ 2010.

Поштовани грађани и грађанке, браћо и сестре

Парламентарни систем у Србији не функционише. Постојеће странке су искомпромитоване, народ је разочаран, економска и свака друга криза достигле су врхунац. Морал је превазиђена категорија. Урушила се породица, образовни и здравствени систем су уназађени, војска и полиција су изгубиле сваки углед у друштву. Све више је гладних, болесних и обесправљених. Деца расту без родитељског старања, старци умиру одбачени од најближих. Безнађе је реч која најбоље одсликава опште стање. Млађе становништво, али и већи део оних који припадају средњој генерацији, имају само још једну наду у животу; да се докопају иностранства!

Иницијативни одбор „Елитистичке странке“, нове странке на српском небу, позива све добронамерне грађане да нам се прикључе и да Србију извучемо из овог ст(р)ања. Члан „Елитистичке странке“ може бити апсолутно свако: стари, млади, малолетни такође, чак и деца! Деца, нарочито. Све што су млађа, тиме имају више шансе да нам се придруже. Од наших чланова очекује се једино да буду поштени. То је једини услов! Честити и поштени!

Е, сада, свако за себе мисли да је паметан, несрећан и поштен. Стога је можда боље нагласити које понашање не можемо толерисати, тако да сви они који су се на неки начин огрешили о основна начела и вредности „Елитистичке странке, а што наводимо у даљем тексту, не треба да подносе пријаву за чланство у странци. Но, пре тога да отклонимо неке евентуалне негативне асоцијације. „Елитистичка странка“ не окупља плавокосе и плавооке, високе и витке, атлетски грађене колосе. Или национално чисте чланове. Напротив! Код нас су сви добродошли: дебели, мршави, велики, мали, кљекави и здрави. Срби, али и припадници осталих народа у нашој Отаџбини. Чак и странци који живе у Србији. Сви осим Кинеза. Кинези не могу јер продају „Адидас“ патике за пет стотина динара, а разлепе се после првог ношења!

Исто тако, не желимо ни незапослене грађане који своју доколицу прекраћују тако што краду из туђих воћњака и њива, секу телефонске каблове, односе оградеса мостова и ауто-пута, поклопце канализационих шахтова... Нећемо ни запослене који исто то чине у фирмама у којима зарађују свој хлеб; оне што краду од тоалет папира до готових производа. Такви би обрукали странку и нема просперитета с људима сличних манира. Ни пензионери нису пожељни, јер су се борили за ово што имамо данас. Управо зато!

Нема попуста ни за сељаке који закидају на кантару, оне што убиру плодове из својих њива на време, а из туђе пре времена. Не могу да чекају да сазру! Васпитачице имају незнатне шансе за чланство у нашој странци јер видимо како су васпитавале децу пре десетак и више година. То јест, видимо шта је од те деце постало! Учитељице које примају поклоне од деце за рођендан и Осми март, нису добродошле. А ни учитељи и професори што јула и августа за новац спремају ученике које током школске године ничему нису научили. Ни професори универзитета нам не требају. Они пишу уџбенике да би их продали студентима за тешке паре. Студенткиње полажу на кауч за шестицу у индексу. Или за ту пишљиву шестицу узимају шест стотина евра! Шта ће нам ученици и студенти који преписују од другова, беже из школе, доносе лажна оправдања, а родитеље варају за трошкове школовања?

Болничарима и медицинским сестрама приступ је забрањен зато што не гледају болеснике иако су узели новац од родбине за такву услугу. Лекарима, такође, јер за незнатне интервенције узимају кафу и виски, а за озбиљне повреде и болести коверте с новцем! Не требају нам полицајци који зажмуре на једно око починиоцима прекршајима док им ови завлаче једну руку с девизама у џеп. Цариници и инспектори су personа non grata! Две трећине казни заврши у њиховим новчаницима, а само једна у државном буџету! Нека се не надају судије и адвокати који још увек не знају да је богиња правде слепа. Елитистичка странка мора да оправда своје име. Зато не праштамо ни трговцима који продају робу којој је рок истекао, који не плаћају произвођачима, а наплаћују купцима. Што закидају на платама упослених, не уплаћују порезе и доприносе, што не издају рачун...

Исто важи за конобаре који заокружују рачун муштеријама на њихову штету. Или наплате госту и оно што сами успут попију. Што ти за ручком донесу љуте папричице, које ниси тражио, и пет парчета хлеба, и после све то наплате, да би потом исте те папричице и три недирнуте кришке хлеба однели новој муштерији! Што бисмо примали месаре којима вага „игра“ док мере месо и не жале папир којим то месо увијају? Кобасичаре који не жале хрскавицу, кожу и соју у справљању кобасица, а штеде на месу? И кухињску со стављају немилице, мада Србија со увози. Нећемо бурекџије и пекаре који су гадљиви на властите производе! Мора бити с разлогом!

Кондуктери у аутобусима и возовима не могу да буду наши чланови јер наплаћују карте, а исте не издају. Возачи, машиновође и контролори, исто тако, зато што тајновац деле с кондуктерима, а гориво, уље и све друго што сами покраду задрже само за себе! Што би примали глумце који глуме свуда и на сваком месту, осим на позорници? Или курве и спонзоруше које глуме да воле муштерију, а у ствари воле само његов новац? Куда би стигли с менаџерима и новим капиталистима којима је гесло из Аушвица: Аrbeit macht frei – рад ослобађа, основни мото пословања?

Нећемо посланике, заменике министара, министре зато... Њих поготову не. Ту нема честитих и поштених.

Дакле, сви они који нису запрљали руке на начин као у напред поменутим примерима, добродошли су у редове „Елитистичке странке“. Очекујемо вас с нестрпљењем!

Миодраг Тасић
Миодраг Тасић


#   полиција   Миодраг Тасић   студенти     парламент   елита
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима