Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Руководство болнице забранило улаз у болницу нашим новинарима

Bookmark and Share

Прокупље 31.01.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Новинарима ''Јужне Србије'' руководство Опште болнице ''Др Алекса Савић'' у Прокупљу, забранило је било какво извештавање из те здравствене установе.

Руководство болнице забранило улаз у болницу нашим новинарима

Портпаролка те здравствене установе Ирена Ковачевић одбија сваку комуникацију са нашом медијском кућом, а у болници нам је речено да не можемо да уђемо у круг те здравствене установе и извештавамо.

Нашој кући су поред тога од стране портпарола и руководства болнице ускраћене све информације из прокупачке болнице, само зато јер смо једини објавили праву истину поводом смрти медцинског техничара опште болнице ''Др Алекса Савић'' на шта нам се у међувремену захвалила и породица трагично преминулог, пружајући нам подршку.

"Нисмо упознати да је појединим новинарима забрањено да извештавају из болнице у Прокупљу ", кажу у министартву здравља.

У том министартву кажу да је то, поступак "без преседана", јер нико не сме да дели новинаре на "подобне и неподобне" и да ће већ од понедељка реаговати.

И сва удружења новинара најоштрије су критиковала и осудила овакво понашање руководства болнице у Прокупљу према медијима.

Они су затражили од надлежних државних органа да хитно предузму мере како би се новинарима омогућио нормалан рад.

У међувремену, породица трагично преминулог Игора.Ч (40) медицинског техничара у општој болници ''Др Алекса Савић'' у Прокупљу се захвлалила нашој медијској кући на објављивању праве истине коју је руководство болнице покушало да заташка од јавности, а писмо породице из поштовања и разумевања према њиховом болу нећемо објавити.

Иначе, на званичном сајту болнице у Прокупљу постављено је и званично саопштење руководства да се укида свака сарадња са нашом кућом, али је то данас муњевито повучено са сајта.

Прокупље.Инфо : Срамота за руководство болнице

Подршка нашој медијској кући пристигла је од бројних колега који наводе да је срамота што се руководство болнице у прокупљу овако бахато понаша.

- Овај поступак најбоље говори о њима. Разлог њихове бахатости је у томе што им смета истина коју су желели да сакрију од јавности. Хтели су да обману грађане неоснованим информацијама јер би објављивањем истине обрукали себе. Њихова дужност је била да реагују и помогну свом запосленом јер су знали да је био у невољи. Наша редакција Прокупље.Инфо упућује велику подршку редакцији Јужне Србије због објављивања истинитих информација које су из управе болнице покушали да сакрију од јавности. Колеге, наставимо и даље са објективним извештавањем и покажимо свима да смо слободни и независни медији. Истина на 1. месту, поручују у саопштењу подршке колеге са сајта Прокупље.Инфо .

 


#   Прокупље   болница   портпарол   Ирена Ковачевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима