Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зашто је натална карта толико важна за правилно тумачење хороскопа?

rssBookmark and Share

04.09.2013. Vladimir Ciplic

Да ли сте знали да је једна од најстаријих наука која је позната човеку управо астрологија? Према неким савременим тумачењима хришћанске свете књиге „Библије“, чак се и у њој помиње положај звезда у тренутку рођења Господа нашег Исуса Христа. Иако је извесно да постоји већ хиљадама година, чини се да не јењава интересовање људи за читање судбине из положаја звезда и планета у тренутку рођења свакога од нас.

Зашто је натална карта толико важна за правилно тумачење хороскопа?

Оно по чему је астрологија јединствена и посебна, јесте што не постоји натална карта која је иста код две особе. Јер, без обзира на то што су две особе рођене, рецимо истог дана исте године, положај планета у тренутку њиховог доласка на овај свет је извесно био другачији.

Тако добијамо јединствени код свакога од нас, а на основу наталне карте. Натална карта представља положај свих планета и звезвда у тренутку рођења. На основу њиховог јединственог положаја се може видети све: од прошлих живота одређене особе (наравно, уколико верујете у реинкарнацију, то јест поновно рођење душе), па до свих догађаја који ће особу задесити током овог живота. Само од вас, као појединца зависи да ли верујете у све хороскопске прогнозе или не. Ту је, наравно и врло важна улога астролога, односно особе која чита, то јест проучава вашу наталну карту. Јер, за правилно тумачење наталне карте, па самим тим и хороскопског прорицања врло је важно да астролог буде добро поткован знањем, али не само из области астрологије, већ и нумерологије и психологије.

Постоје, наравно и вечни скептици, који астрологију сматрају шарлатанском науком. Ја се са тим ни у ком случају не слажем, али претпостављам да такве особе неће ни читати овај текст. Јер, неко ко има одређена уверења о нечему, врло тешко ће променити своје мишљење. Па чак и ако се догоди да се обистини оно што му је астролог прогнозирао, таква особа ће највероватније све то покушати да објасни на неки други начин. Али да се вратимо на астрологију и важност наталне карте за свакога од нас...

Бројна научна истраживања су омогућила људима нова сазнања. Тако је у последње време све више присутна теорија да је у Свемиру све базирано на вибрацији и да свака планета има своју, одрешену вибрацију, као и читав Свемир. Управо те вибрације планета и њихов утицај на свакога од нас се види из читања наталне карте.

Иако, можда звучи једноставно, треба имати на уу да астрологија заправо није ни мало једноставна. Занимљива јесте, али да би се тачно протумачило све што треба, потребно је много знања, рачунања (односно математике) и стрпљења. Понешто од хороскопских предсказања у датом тренутку делује немогуће, али сваки појединац ће се сигурно сетити тога када се нађе у поменутој ситуацији. И, често се догађа да људи баш и не верују у све што чују од астролога, јер су прогнозе дате и за 10, 20, па и више година унапред. Међутим, када се догоди ситуација коју им је астролог тачно описао, а коју је прочитао из њихове наталне карте, почну итекако да верују у хорскопска предсказања.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима