Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бахата докторка суспендована јер је писала пацијенту да га је ујео пас како би узео новац од општине

rssBookmark and Share

Куршумлија 30.04.2014 ЈужнаСрбија.Инфо

Љиљана Арсенијевић, докторка куршумлијског Дома здравља, суспендована је са посла на три дана јер је написала, а није наплатила пацијенту извештај о уједу паса у износу од 5.000 динара.

Бахата докторка суспендована јер је писала пацијенту да га је ујео пас како би узео новац од општине

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић упозорио је да све више грађана општине Куршумлија осим одштете због напада паса, тражи новац и због уједа мачака, и да за то достављају уредну лекарску документацију коју им пишу поједини лекари Дома здравља у Куршумлији, те да се томе мора стати на пут.

- Грађани уредно доставе лекарске налазе и извештаје, па општина мора да исплати новац, рекао је Видић.

У образложењу о суспензији између осталог стоји и да је Арсенијевићева нарушила углед здравствене установе.

Због несавесних лекара из и онако скромног буџета Општина Куршумлија ребалансом буџета за ову годину за исплату уједа паса луталица, али и због уједа мачака, издвојила је чак више од три милиона динара.

- Један човек је чак пет пута наплатио одштету. Он је уредно донео одговарајућу документацију, да се јавио лекару и да је примио вакцину и ми смо морали да му исплатимо одштету. Међутим, није он једини, имамо на десетине таквих случајева, и таквим лекарима се мора стати на пут, рекао је Видић.

Директорка Дома здравља у Куршумлији др Уранија Петровић такође је одлучна да бахатим лекарима стане на пут, и заведе ред, како би поштовали закон, а они који га попут Арсенијевићеве буду кршили биће такође кажњивани у складу са законом.

Да је намера директорке да се закон мора поштовати, а углед установе подићи на високи ниво доказ је и казна Арсенијевићевој за њене пропусте.

Коментара: 0


#   Куршумлија   лекари  Радољуб Видић   пас  Љиљана Арсенијевић   мачка  извештај  бахата
@
[ Додај коментар ]