Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мигранти делили новогодишње пакетиће деци у Босилеграду

rssBookmark and Share

Босилеград 13.12.2018. Бета

Најмлађи становници са подручја општине Босилеград, деца рођена у протекле две године, добила су новогодишње пакетиће које су за њих припремили мигранти и избеглице из Прихватног центра "Босилеград".

yandex
yandex

Пакетићи су подељени малишанима у програму подршке Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији, а овој акцији придружила се и општина Босилеград.

Председник општине Босилеград Владимир Захаријев истакао је на свеченој додели пакетића у сали Основне школе "Георги Димитров", одржаној у среду, да су житељи те општине у претходном периоду "отвореног срца угостили мигрантску популацију".

"Наша људскост се огледа у томе што све људе примамо раширених руку у Босилеграду. Размењујемо са њима нашу културу и обичаје, уживамо и радимо заједно. Оваквим акцијама још једном показујемо да стварамо лепшу и подстицајнију средину за живот свих житеља Босилеграда", нагласио је Захаријев.

Мирјана Јовановић из Комесаријата за избеглице и миграције подсетила је да Прихватни центар "Босилеград" већ две године пружа уточиште за мигранте и мигранткиње, претежно породице са децом.

"Улога Комесаријата у овом граду је препозната и лепо прихваћена, како од становника, тако и од представника локалне самоуправе", изјавила је Јовановић.

Јелена Марић Луковић испред Подршке Европске уније општинама и градовима у којима бораве мигранти истакла је да у свим ситуацијама треба да поштујемо различитости међу људима и будемо толерантни.

Подели новогодишњих пакетића претходио је перформанс којим су мигранти смештени у Прихватном центру у Босилеграду представили живот због којег су напустили Иран. Они су се домаћинима представили и музичким нумерама, традиционалним ношњама и музичким инструментима.

Чланови фолклорног ансамбла "Младост" из Босилеграда извели су интересантан културно-уметнички програм.

Коментара: 0


#   Босилеград   председник општине   Владимир Захаријев   прихватни центар   Георги Димитров   Мирјана Јовановић   Ана Јовановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима