Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Булатовић: Свака критика и сугестија у циљу бољег живота Нишлија је добродошла!

rssBookmark and Share

Ниш 29.12.2017. Јужна Србија Инфо

Сумирајући резултате, градоначелник Ниша Дарко Булатовић је рекао да је пред овим градским руководством још много посла, да ће се вредно радити и да је свака врста критике и сугестија добродошла јер нам је свима заједнички циљ да Ниш буде боље и лепше место за живот свих грађана и грађанки.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

„Година коју испраћамо није ни мало била лака, али имали смо јасан циљ испред себе, јасну политику коју смо спроводили и која је пратила мере Владе Републике Србије, поштовали смо предлоге и сугестије Фискалног савета и успели да направимо први корак ка томе да Град Ниш може несметано да функционише и извршава своје обавезе. Приходи у буџету Града Ниша највећи су за претходних пет година и успели смо да јавне финансије стабилизујемо“, рекао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић на годишњој конференцији за новинаре, коју је са својим сарадницима одржао у Градској кући.

„Годину на измаку“, додао је градоначелник,“обележило је и смањење незапослености, улагање у науку и почетак изградње Научно технолошког парка о коме се причало уназад годинама“. Према његовим речима, у Нишу је тренутно 27 200 незапослених али ће се тај број наредне године смањивати јер нас очекује отварање нових фабрика. „Четири фабрике које су ове године почеле да се граде: Цумтобел, ИМИ, нова фабрика Џонсон Електрика, Леони, биће завршене. Отворили смо Астер, почетком наредне године биће упућен јавни позив за изградњу аква парка у Нишкој Бањи. Наставићемо са пројектом изградње прећчишћивача за отпадне воде, највећи пројекат из области заштите животне средине у Србији тренутно, очекује нас наставак уређења фасада, део смо завршили, додатно заштитили те објекте и допринели да дивне грађевине добију још лепши изглед. Очекује нас наставак посла на изградњи железничке обилазнице око Ниша. Реч је о јединственом пројекту реконструкције и електрификације пруге Димитровград-Ниш, у оквиру којег је и изградња заобилазнице око Ниша, дужине 21 км, са две железничке станице код Аеродрома и у Пантелеју. Радићемо реконструкцију пешачког моста и уређење Трга Краља Милана“.

Градоначелник је нагласио да је то само део активности које се у овом моменту реализују или чија се реализација очекује. „Сређујемо саобраћајнице, радимо на повећању безбедности свих учесника у саобраћају, наше установе успешно реализују културне манифестације, издвајамо више средстава за манифестације, издвајања за социјалне категорије наших суграђана су редовна, стање је потпуно другачије и када је реч о исплатама за породиље, ОСИ и др. Радили смо пуно и у области пољопривреде, спорта, здравства“, каже градоначелник.

Булатовић је такође рекао да ускоро очекује извештај полицијских органа, везно за немиле догађаје паљења аутомобила у протеклих месец и по дана.

Коментара: 0


#   Ниш   Нова година  Градско веће  Дарко Булатовић   медији  локална самоуправа
@DarkoBulatovic_ @
[ Додај коментар ]