Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Четири нишка села изградњом колектора добијају први пут канализациону мрежу

rssBookmark and Share

Ниш 24.12.2022. Јужна Србија Инфо

Изградња колекторске мреже и фабрике за пречишћавање отпадних вода је један од најважнијих инфраструктурних пројеката у граду и највреднији који се финансира средствима ЕУ у области заштите животне средине у Србији.

Укупна вредност свих радова – изградње колекторске мреже и постројења за прераду отпадних вода је 85 милиона евра и поносна сам што су после четири године интензивног рада на припреми документације почели радови. Бићемо поносни као грађани Ниша посебно од 1. јануара када Шведска започне председавање ЕУ, јер је Развојна агенција те земље радила са нама на припреми техничке документације, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски обилазећи радове на изградњи колектора у Медошевцу.
Она је навела да ће укупно бити изграђено 45 километара колекторске мреже и да ће четири села добити први пут и канализациону мрежу.
„Када буде завршена и фабрика за пречишћавање отпадних вода то ће значити да смо пример добре праксе не само у Србији, већ и у окружењу и у ЕУ и показати колико, заједно са државом, можемо да урадимо да унапредимо квалитет живота наших грађана и уједно чувамо животну средину“, рекла је градоначелница.
Она је истакла да ће завршетком колектора на канализациону мрежу бити прикључено више од две хиљаде домаћинстава.
Овим пројектом решавамо вишедеценијски проблем прикупљања, одвођења и пречишћавања отпадних вода. Поред тога сто у овом тренутку градимо 45км колекторске мреже, гради се и комплетна канализациона мрежа у четири насеља – Хум, Чамурлија, Габровац и Јелашница. Динамика извођења радова иде планирано и све радове ћемо завршити у складу са уговором дефинисаним роком, рекао је Душан Радивојевић, директор Канцеларије за локални економски развој.

 

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Медошевац   Јелашница   канализација   Хум   Габровац   колектор   Чамурлијски пут
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима