Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градски караван у Чамурлији, комплетно насеље добија канализациону мрежу

rssBookmark and Share

Ниш 18.02.2023. Јужна Србија Инфо

Читаво насеље Чамурлија на територији ГО Црвени Крст добиће канализациону мрежу и уколико буде било потребно, Град ће из буџета надоместити како би свако домаћинство добило канализацију, поручила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски приликом јучерашњег разговора са мештанима овог насеља.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Она је заједно са председником ГО Црвени Крст Мирославом Милутиновићем и члановима Градског већа разговарала са мештанима у оквиру градског каравана.

Беспредметно је говорити да ће пола насеља добити канализацију, а половина не. Све што евентуално не буде обухваћено пројектом који се финансира из средстава ЕУ, урадиће Град. Имамо довољно пара у буџету и одговорно тврдим да ће, уколико буде било потребе, Град надоместити све што треба да се уради да свако домаћинство добије могућност прикључења на канализациону мрежу.

Она је подсетила да је један од приоритета Програма Србија 2025 реконструкција и изградња канализационе и водоводне инфраструктуре, те да ће пројектом који се финансира из ЕУ фондова, вредним 85 милиона евра, поред Чамурлије, канализацију добити и Хум, Габровац и Јелашница.

Током градског каравана, градоначелница је сарадницима разговарала са мештанима Чамурлије и изградњи дома културе и амбуланте.

Председник ГО Црвени Крст Мирослав Милутиновић рекао је да је приоритет у раду и ове године наставак изградње комуналне инфраструктуре и захвалио градоначелници на подршци, посебно током свега што је реализовано као резултат договора са грађанима.


#   Ниш   Драгана Сотировски   канализација   Мирослав Милутиновић   Габровац   Чамурлијски пут   Чамурлија
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима